Lagbilde KIL Kvinner 2023

Før sesongstart: -Vi går alltid på banen for å vinne

Fredag 14. april tar KIL Kvinner imot Mjølner hjemme på Gjemselund til den første kampen i årets sesong. Trenerteamet er nøkterne optimister foran sesongstarten.

 

-Vi går alltid på banen for å vinne, men vi er realister. Medkila rykket ned i fjor, og må finne seg i å være favoritter. Det samme gjelder Odd og HamKam. Alle disse tre satser hardt og store beløp på kvinnefotballen, og skal per definisjon være bedre enn oss. Men vi har overrasket før, og håper å gjøre det igjen. Målet vårt er å spille jevnt med seriefavorittene, og å etablere oss på den øvre halvdelen av tabellen, og vi drømmer om å kjempe i toppen i år også. Som jentene sier; det er mye mer moro å vinne fotballkamper, sier hovedtrener Rune Skasberg.

 

Husk å kjøpe sesongkort. Klikk her for mer informasjon.

 

Godt forberedt til sesongstart

Det er lenge siden hele trenerteamet er intakt siden fjorårssesongen. Det er det i år. Rune Skasberg, Jørn Karlsrud, Pål Håpnes og keepertrener Caroline Knutsen Christensen takket alle ja til å ta en ny sesong, og i år har de fått med seg Martin Blakseth, som skal hjelpe til med analyser før og etter kampene.

Etter godt spill og sterke resultater i treningskampene i vinter, mener trener teamet at KIL Kvinner stiller godt forberedt til sesongstart. De forteller at stemningen i laget er veldig god, og at spillerne som har kommet til etter fjorårssesongen har kommet godt inn i laget. Trenerne mener det ser veldig bra ut noen få dager før sesongstart.

-Vi har fått mye selvtillit inn i laget, ikke minst etter de gode treningskampene. Spillerne har blitt et år eldre siden i fjor og forhåpentligvis også ett år bedre. Det er kjedelig at vi har mistet noen nøkkelspillere, men vi har et håp om at noen av dem kan komme tilbake i løpet av sesongen, sier trenerne.

 

Skal være lystbetont

Det er mye hardt arbeid på treningene til KIL Kvinner, men mye smil og latter også. Rune Skasberg er opptatt av at fotball først og fremst skal være lystbetont.

-Det er viktig at jentene klarer å bevare gløden selv i harde treningsperioder eller hvis det skulle butte litt imot under en kamp. Det er helt avgjørende at jentene har det gøy på banen. Ingen presterer kjempebra med høye skuldre.

bildet viser Trenertrioen (fv.) Pål Håpnes, Rune Skasberg og Jørn Karlsrud strålte om kapp med spillerne etter at seriemesterskapet var sikret.
Det var god stemning blant trenerne etter at avdelingsseieren ble sikret i fjor. Blir det mer å juble for i år?