Velkommen til KIL fotball

KIL fotball ønsker å være en støtte- og lagspiller i nærmiljøet for å skape trygge og gode oppvekstsvilkår i Kongsvinger kommune og omegn. Vi skal jobbe målrettet med verdier og positive holdninger.  I bunnen for KIL’s verdier og arbeid ligger NFFs mål om flest mulig, best mulig, lengst mulig.

Fair Play:

KIL skal være en inkluderende klubb som jobber etter fair play prinsippene. Fair Play handler om hvordan vi oppfører oss mot hverandre, både på og utenfor banen, og omfatter både spillere, trenere, lagledere, foreldre og andre som representerer klubben.

Kontaktpersoner KIL fotball:

Daglig leder: Morten Aasvangen, Tlf. 958 31232  e-post: morten@kilfotball.no

Sportslig leder: Patrick Holtet, Tlf. 913 80 863  e-post: patrick@kilfotball.no

Informasjonskanaler:

All informasjon mellom trenere/lagledere vil foregå på kommunikasjonsplattformen Slack hvor alle blir inkludert. 

All informasjon ut til foreldre foregår på Spond . Dette er en dedikert tjeneste (mobilapplikasjon) kun for å formidle info om treninger/kamper/cuper/arrangement mellom trenere/lag og foresatte.

Følg også KILfotball på Facebook, og tips alle om å følge denne siden.

Andre nyttige nettsider/apper:

www.fotball.no

Her finner du alt av informasjon fra Norges Fotballforbund, f.eks. regler for 3-er fotball, informasjon om trenerroller, foreldrevettregler, Fair Play, kampoppsett og kontaktinformasjon til motstanderlagene.

Min Fotball:

Denne appen er et must for alle som er interessert i norsk fotball. Her finner du kamper, tabeller og resultater for alle nivåer. MinFotball er Norges Fotballforbunds app for alle som følger norsk fotball. Appen gir deg en komplett oversikt. Her finner du alle norske klubber, med alle lag inkludert. Følg dine favorittlag i barne- og ungdomsseriene i tillegg til voksen- og toppfotballen. Du får også opp kart til banene du skal spille på.

Roller rundt laget

KIL er en dugnadsklubb, det vil si at det er frivillige foreldre som tar på seg roller som trenere, lagledere, kasserere og andre tillitsverv i klubben. KIL fotball har en forventing til at alle foreldre stiller opp med det man har mulighet og kapasitet til.

I Klubbhåndboka ( Se: link til undersiden for «dokumenter») finner du utfyllende beskrivelser av de ulike rollene man kan ha rundt et lag. Dette er de vanligste rollene

Hovedtrener  + trenere/assistenter, Lagleder(e), Foreldrekontakter, Dugnadsansvarlig, Kasserer.

Klubben er behjelpelig med alt man måtte lure på, og organiserer kurs for trenere. Noe som vi sterkt anbefaler da det forbedrer hverdagen for våre spillere.                                                

Treninger:

Klubben setter opp tidspunkt og bane for trening. Det første året er det vanlig med 1 trening i uka på 1 time, og evt. en frivillig trening. Treningene foregår på Skansesletta.

Kamper:

Første året spilles det på rinker uten keeper (3 mot 3) Kretsen setter opp dager for kampavvikling, lørdag eller søndag. Hovedtrener melder på antall lag i forkant av hver kamprunde, og hvert lag spiller 3 kamper. Lagene skal være jevnest mulig og hver lag består av 4-5 spillere + en kampleder/ trener.

På hjemmekamper må dere være forberedt på å stille med egne foreldre som dommere.

Cuper:

Ønsker man å delta på andre cuper i nærmiljøet, må påmelding og utgifter til dette ordnes av laget selv. En aktuell cup kan være Matrand cup i august.

I desember hvert år arranger Kil Fotball en minicup for fotballspillere i alderen 6 – 12 år. Her må lagene betale påmeldingen selv, og det spilles 5-er fotball.

Utstyr:

KIL fotball stiller med:

  • Utstyrsbag
  • Kjegler
  • Vester
  • baller (en per spillere)
  • drakter til laget (til lån da de vokser)
  • småmål for spill på trening tilpasset antall på trinnet

Spillerne MÅ ha leggskinn. Vannflaske er også lurt å huske på. KIL fotball har en utstyrsavtale med Sport1 / Umbro, der klubbens medlemmer får 20% på annet fotballutstyr som strømper, shorts, bukser, treningsgenser.

Dugnad:

For å holde nivået på kontingenter og avgifter på et rimelig nivå for de aller fleste vil en del av klubbens inntekter eller reduksjon av utgifter basere seg på at det gjennomføres noen dugnader. Dette er en fin måte å bli kjent med andre medlemmer eller foresatte og gir økt tilhørighet og eierskap til klubb og anleggene. Foreldre som har påtatt seg rollen som Hovedtrener/Trener/Lagleder er i utgangspunktet fritatt for annen dugnad. Resten må regne med å bli satt opp på dugnad i kiosk på Gjemselund og under våre to cuper. Det er viktig å presisere at det er hver enkelts ansvar å sørge for bytte hvis oppsatt vakt ikke skulle passe, og gi beskjed om dette til dugnadsansvarlig.

Kontingent:

Det vil hvert år bli sendt ut faktura på medlemskontingent og aktivitetsgebyr fra vårt medlemsregister.Patrick