Bilde av Vilde Østensen

Vilde Østensen er backen med den fantastiske venstrefoten

-Mange av oss er ganske unge, men vi liker å være et spillende lag og være laget som styrer kampen. Jeg tror det viktigste jeg kan bidra med er å hjelpe angrepsspillerne våre i å skape et farlig angrep, samtidig som jeg håper jeg kan hjelpe med å holde kontrollen bakover. Jeg tror årets sesong kommer til å være veldig spennende. Det er et helt nytt system som vi ikke er vant til, og jeg tror det kan bli gøy å se hvordan det går. Jeg gleder meg også til å møte bedre motstand og lag som vil aldri har møtt før.

 

Det sier den snart 19 år gamle venstrebacken Vilde Østensen, som opprinnelig kommer fra Skoppum i Horten kommune, som kom til KIL høsten 2020.

– Det beste med å spille på damelaget til KIL er at du er i en gruppe med veldig gode fotballspillere som også har lyst til å prestere på et godt nivå. 

 

Husk å kjøpe sesongkort. Klikk her for mer informasjon.

 

Håper å kunne leve av fotballen

Vilde Østensen begynte å spille for den lokale fotballklubb, Skoppum IL. 

-Jeg har byttet en del klubber gjennom karrieren, startet for Skoppum, men var også innom Hauk og Nykirke, før jeg byttet til Eik Tønsberg da jeg var 13 år, og spilte da også for Vestfolds sone og kretslag. Jeg debuterte i andre divisjon med Eik høsten 2019. Da jeg skulle velge videregående, følte jeg at kombinasjonen med NTG og Kil var rett for meg, og gikk dermed over til Kil før høstsesongen 2020. I januar 2021 fikk jeg tretthetsbrudd, og var ute fra fotballen i et halvt år. Jeg spilte på andre laget den samme høsten, og i løpet av våren i fjor ble jeg flyttet opp igjen på A-laget, sier den unge damen, som har ønske om å bli så god at hun kan leve av å spille fotball. 

-Jeg er god på å lese spillet og finne de beste alternativene. Har stor løpskapasitet og er offensiv, vil gjerne være med i angrep, sier Vilde Østensen, som ser ganske mye på fotball på fritiden, og da særlig favorittlagene Barcelona og Chelsea.

-Vilde er ei jente som du gleder deg til å se spille fotball. Hun er smart, løpssterk og har en fantastisk venstrefot, sier trener Rune Skasberg.

Bilde av Vilde Østensen