Bilde av Thea Engen

Skuddstopperen Thea Engen

Burvokter Thea Engen fra Lillehammer har flere sesonger bak seg på KILs A-lag. 18-åringen, som er elev på NTG, gleder seg til årets sesong og har ambisjoner om å spille i toppserien etter hvert.

 

-Thea er god skuddstopper og stødig med beina i frispillingsfasen. Med under ett baklengs i snitt per kamp sier det seg selv at hun hadde en god fjorårssesong, sier trener Rune Skasberg.

 

Husk å kjøpe sesongkort. Klikk her for mer informasjon.

 

Flink til å prate og dirigere

Thea Engen er født i Oslo og oppvokst på Lillehammer. I Kongsvinger bor hun med to andre jenter som spiller fotball.

-Jeg begynte å spille fotball i Trondheim for klubben Nidelv il. Jeg flyttet til Lillehammer da jeg var fem år og begynte å spille fotball for LKFK. Da jeg var 13, kom jeg på kretslaget hvor jeg spilte til jeg var 15 år. I min tid i LKFK deltok jeg på flere cuper som vi vant, blant annet Maxiturneringen og Briskebyturneringen. I tillegg spilte vi i regional liga for J15. Da jeg begynte på videregående, valgte jeg NTG Kongsvinger og byttet klubb til KIL, sier ungjenta, som mener at hennes beste egenskaper som fotballspiller er at hun prater og dirigerer spillerne sine, og at hun er god med beina.

 

Dyktige trenere

Thea Engen trives godt i Kongsvinger.

-Det er dyktige trenere på KIL og spillerne på laget er veldig hyggelige. I tillegg er det et miljø som setter utvikling i fokus. Jeg tror denne sesongen kommer til å bli spennende. Vi møter nye motstandere som vi ikke har spilt mot før og det gleder jeg meg til, sier den unge burvokteren, som enten gjør skolearbeid eller ser på serier når hun ikke spiller fotball.

Bilde av Thea Engen