bildet viser Ny seier for KIL Kvinner - Nå mot LSK Kvinner

Vant knokkelkampen mot LSK 2

Jubelen sto i taket da Frida Grønhella banket inn sin første og KIL´s andre scoring to minutter på overtid i det som ble en knokkelkamp mot andrelaget til LSK. Et realt skybrudd rundt kampstart gjorde sitt til at det slitte banedekket på Gjemselund ble svært vanskelig å spille på.

 

-Det var nesten vanskelig å vite hvilken vei ballen spratt og om den spratt i det hele tatt. Spesielt i første omgang var det virkelig ille, sier Hannah Moen Skasberg, som ordnet den første KIL-scoring på et praktfullt langskudd 19 minutter ut i kampen.

-Jeg så en åpning, og da var det bare å klinke til, sier ungjenta, som med sin enorme løpskapasitet, lekre gjennombruddspasninger og sugende taklinger var en av kampens store spillere.

Flere store sjanser i første omgang

-Det er alltid vanskelig å møte andrelagene, for du vet aldri hvem motstanderen stiller med av førstelagsspillere. Flere av damene vi møtte i kveld har vært i A-troppen til LSK, og noen har også landskamper for aldersbestemte lag, sa de to strålende fornøyde målscorerne etter kampen.

Det var LSK2 som tok føringen i kampen på et straffespark etter 17 minutter, men Hannah Moen Skasberg sørget for utligning like etterpå. Utover i omgangen overtok KIL mer og mer av banespillet, og spilte seg frem til flere store sjanser. Særlig Frida Grønhella var farlig frampå flere ganger, og hadde blant annet et skudd i stolpen.

Ny storkamp andre pinsedag

Utover i andre omgang foretok LSK2 en rekke bytter, og kampen sto lenge og vippet. Et nydelig fremspill av Hannah Moen Skasberg etter 50 minutter resulterte i en enorm dobbelsjanse til Sara Engel Fjeldseth og Frida Grønehella, men en god LSK2-keeper klarte å avverge scoring.

Dommeren mistet til tider kontroll over kampen, og lot flere tvilsomme taklinger passere. Det gikk ikke minst ut over målscorer Hannah Moen Skasberg, som måtte ut med skade noen få minutter før slutt.

Det ble med den ene scoringen til Frida Grønhella på overtid i andre omgang, og KIL damer kunne nok en gang innkassere tre velfortjente poeng. Laget befestet dermed sin posisjon på tredjeplass på tabellen, tre poeng bak serieleder Vålerenga2 med en kamp mindre spilt. Disse to lagene møter hverandre til storkamp på Gjemselund andre pinsedag.

Kampfakta

Kongsvinger – LSK Kvinner 2-1 (1-1)

Ca. 125 tilskuere

0-1, 17min: Rikke Fleischer Nedreaas
1-1, 19min: Hannah Moen Skasberg
2-1, 92min: Frida Stangnes Grønhella

Klikk her for tabell.

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?