bildet viser KIL Kvinner vant borte mot Ottestad

Tålmodighetsprøve bestått på Ottestad

Det ble en tålmodighetsprøve for KILs unge jenter mandag kveld i Ottestad Idrettspark. På en liten og tørr kunstgressbane hadde vertene bestemt seg for å tette igjen bakover. Det klarte de i 44 minutter, og derfra og inn var det ingen tvil om hvem som ville stikke av med alle poengene.

Ottestad kunne med seier i gårsdagens oppgjør kommet opp på samme poengsum som KIL, og det var ventet et jevnt og tøft oppgjør. KIL sine ballsikre jenter tok kommandoen i oppgjøret og hadde ballen stort sett i hele første omgang. Utfordringen var at vertene lå med alle sine spillere godt inne på egen banehalvdel og var gode i å verne om området foran egen keeper.

KIL dominerte stort

De få gangene vertene var over midtstreken endte det opp med gode brudd for KIL og bakrom å kontre i. En kontring ble timet perfekt og hurtigtoget Frida Grønhella parkerte gjestenes forsvar og kom alene med keeper. Helt ut av ingenting har dommeren sett en dytt som han blåste for. Selv hjemmelagets tilhengere måtte gni seg i øynene etter denne avgjørelsen.

Det skulle ta nesten hele omgangen før KIL fikk hull på byllen. Gjestene spiller seg fint fri på venstresiden, og Helene Lexerød slår ballen hardt inn langs gresset. En uheldig Ottestadspiller setter ballen i eget mål, og skuldrene senket seg hos bortelaget.

Solid 2. omgang

I andre omgang begynner Ottestad å bli slitne, og KIL får mer rom å boltre seg på selv om hjemmelaget ligger like kompakt som i 1. omgang. Sjansene kom oftere og var større, og det tok kun ni minutter av omgangen før gjestene jublet igjen. Tale Buvarp kom seg ned til dødlinjen, og slår hardt inn foran mål hvor Frida Grønhella setter ballen kontant i buret bak hjemmelagets svært gode målvakt. Klassescoring!

3-0 kommer etter et nytt innlegg fra vår gode venstreback, Helene Lexerød, hvor Hannah Moen Skasberg er frempå i setter ballen i mål.

Honør til hjemmelaget som jobbet og kjempet i 90 minutter. Det er lett å forstå at de slo Kolbotn 2 på sin hjemmebane og holdt 0-0 mot VIF 2 til langt ut i kampen.

LSK neste motstander

Det kunne vært scoret flere enn de tre målene mandag kveld, men vi vinner komfortabelt etter nok en god prestasjon. Nå venter LSK Kvinner 2 på torsdag 2. juni.