Tap mot KFUM på Ekebergsletta

Tung kamp i hovedstaden

Det ble en tung kamp for KIL Kvinner i hovedstaden. Selv med ledelse 1-0 og 2-1 endte det dessverre med tap mot at hardtkjempende hjemmelag.

 

Solid start på kampen

Våre jenter i helsvart kampantrekk for anledningen tok kontroll over kampen fra start, og styrte den første halvtimen i varmen på Ekebergsletta. Det var fortjent når Marie Sebazungu satte inn 1-0 til KIL etter en godt slått corner av kaptein, Emma Håpnes.

-Frem til 1-0 var vi gode. Vi vant baller gunstig, og vi var gode med ball sier Rune Skasberg. 

Etter ledelsen kjemper KFUM seg inn i kampen, og tvinger frem tre cornere før pause. På den siste kommer utlikningen – to minutter på overtid.

Til Mitt Kongsvinger kommenterte Rune Skasberg følgende:

– Det er alltid fint å gå til pause og lede 1-0 selvfølgelig også blir jo pausepraten litt annerledes når det står 1-1. Likevel føler vi oss komfortable på at dette er et lag som vi kan og bør ta. Floskelen om at mål preger kamper gjelder i aller høyeste grad i dag også. Vi får aldri svar på om det hadde blitt en annen kamp om de ikke hadde fått den scoringa, sier han.

 

KFUM kjempet KIL ut av stilen

Andre omgang startet som den første – med initiativ til gjestene fra Kongsvinger. Og når Naomi Griffin satte inn 2-1 trodde de mange tilreisende fra Kongsvinger at det skulle løsne skikkelig. Den gang ei.

KFUM er et godt lag som jobbet utrettelig, og de kjempet seg igjen inn i kampen. En jevn kamp endte dessverre for KIL Kvinner med hjemmeseier.

Til Mitt Kongsvinger kommenterte Rune Skasberg følgende om andre omgang:

– Vi får en fin overgang og legger på til 2-1 og da ser jo alt lyst ut, men KFUM ga seg ikke og begynte å vinne flere og flere dueller og fikk oss litt ut av stilen. Da blir det en tett og jevn match som de klarer å vippe i sin favør. Det var ekstra surt og både jentene og trenerne er ekstra skuffa etter kampen, sier Skasberg.

 

Kaptein Håpnes og trener Håpnes oppsummerer

– Vi starter kampen bra, men KFUM tar over etter 30 min. Samme i 2.omgang, men da styrer KFUM siste halvtimen. KFUM er en vanskelig motstander, og det er en kamp hvor vi ikke får til vårt spill i like stor grad som vi skulle ønsket. Vi taper mange dueller og til tider gir fra oss mye av initiativet. Det er riktig nok en jevn kamp hvor vi kunne stukket av med seieren sier kaptein Emma Lien Håpnes.

Trener, Pål Håpnes, oppsummer:

-Jeg synes vi får en god start på kampen. Vi er best første halvtimen uten å skape mange store sjanser.

– Så slipper vi KFUM inn i matchen, og hjemmelaget får noen dødballer hvor de er gode. 

– For vår egen del så er det litt rufsete pasningsspill og vi får ikke relasjonene til å sitte godt nok. Og gjennom kampen taper vi for mange dueller. Dog en jevn kamp som like gjerne kunne endt med seier til oss.

 

NM borte mot KFUM neste

Første mulighet for revansje er mot samme motstander i 1. runde NM onsdag 26. april i Oslo. Deretter møter KIL Kvinner Bossmo & Ytteren på Gjemselund lørdag 29. april kl 17:30. Bossmo & Ytteren imponerte stort med seier mot Medkila denne serierunden så vi forventer en ny tøff motstander.

 

Kampfakta

KFUM – KIL Kvinner 3-2 (1-1)

KFUM Arena, 100 tilskuere

0-1, 29min: Marie-Claire Hirwa Sebazungu

1-1, 47min: Ebba Amalie Lund Andersen

1-2, 51min: Naomi Griffin

2-2, 62min: Emma Jasmine Afua Arthur

3-2, 71min: Rikke Othilie Thorkildsen

Tabell finner du ved å klikke her.

Vi trenger flere støttespillere!

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?