Forza Vinger tilstede på KFUM Arena

Nytt tap mot KFUM

De unge Kongsvingerjentene som startet kampen mot KFUM onsdag kveld i årets Norgesmesterskap kunne med ett unntak spilt J19. Mot et mer rutinert hjemmelag ble det Oslo-laget som gikk videre til 2.runde i NM.

Etter tapet i andre serierunde mot KFUM tok KIL-jentene en ny Oslotur til KFUM Arena. Denne gangen for å kjempe om avansement i NM.

-Vi gjør sju endringer på startoppstillingen fra lørdag. Noe planlagt, men også noen endringer pga skader forklarer trener Rune Skasberg.

-Ideelt sett for laget og de som også kommer inn på laget så er sju endringer i overkant. Men når det er sagt så presterer vårt meget unge mannskap godt mot et solid og langt mer rutinert hjemmelag.

 

Lå lavt og kompakt

Med en nykomponert lagoppstilling så la gjestene seg lavt i banen og gav initiativet til KFUM. Taktikken fungerte bra, og hjemmelaget slet med å skape store målsjanser. Utfordringen var at KIL også slet med å ta vare på ballen når de vant den.

-Jeg synes vi lå kompakt og fint i 1. omgang. Følelsen er at hjemmelaget fikk svært godt betalt med to mål basert på de få sjansene de skapte i omgangen. Offensivt så skapte vi noen farligheter på kontringer, spesielt ved god hjelp av Amalie (Aasvestad) sin enorme fart oppsummert Rune omgangen.

 

Neste hjemmekamp: Lørdag 29. april, kl. 17:30 mot Bossmo & Ytteren.

 

Nærme redusering

Etterhvert som tiden går i andre omgang så kommer KIL høyere og høyere i banen. Amalie Brunes jobbet godt på topp for KIL, og fikk en stor mulighet alene med keeper etter en flott pasning av Tale Buvarp. Til Mitt Kongsvinger uttalte hun følgende rett etter kampslutt:

– Det var veldig surt å brenne den. Hadde den gått inn så hadde vi vært bare ett mål unna og da vet vi at ting kan snu, men vi må bare prøve å glemme det, sier spissen.

Kaja Rosenlund kom også innpå i andre omgang og skapte uro hos vertenes forsvar. Mange KIL-supportere på tribunen var nok sikre på at et skudd ti minutter før slutt skulle finne veien til nettmaskene. Dessverre strøk skuddet stangen bak en sjanseløs keeper hos KFUM.

Til Mitt Kongsvinger uttalte trener, Rune Skasberg, følgende:

– Vi får ta det først. Vi taper fortjent i dag, det er det ingen som helst tvil om. Samtidig er jeg veldig fornøyd med prestasjonen vår. Vi mønstrer et veldig ungt lag imot ett godt hjemmelag, samt at det er noen situasjoner også som gjør at vi føler oss litt snytt. Blant annet er det en soleklar straffe i første omgang, som også KFUM er enige i. Og det er jo klart at om vi hadde tatt ledelsen der, så vet vi ikke hvordan dette hadde endt, sier han.

Kampfakta

KFUM – KIL Kvinner 3-0 (2-0)

KFUM Arena, 75 tilskuere

1-0, 27 min: Anna Lundby

2-0, 40 min: Andrea Mjøsund

3-0, 93 min: Emma Jasmine Afua Arthur

Vi trenger flere støttespillere!

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?