Fra kampen LSK - KIL

Topp prestasjon mot Toppseriepreget LSK Kvinner

Hjemmelaget stilte svært sterkt mannskap mot våre beste kvinner på sin hjemmebane mandag kveld. Våre jenter presterte svært godt, og skal være stolte over gjennomføringen.

 

LSK hadde en klar plan om å revansjere tapet på Gjemselund tidligere i år, og stilte et meget sterkt lag hvorav tre spillere startet forrige kamp i Toppserien mot Lyn. I tillegg hadde de med fire med betydelig toppserie-erfaring fra start mot våre jenter.

-I mine to år som trener for KIL Kvinner vil jeg påstå at dette er det beste mannskapet vi har møtt oppsummerte trener Rune Skasberg etter kampen.

 

Strålende første halvtime

Topp motiverte og med en sterk tro på egne ferdigheter tok KIL initiativet i kampen. Spillet fløyt bra, og de rødkledte stresset det rutinerte hjemmelaget til flere feil på deres banehalvdel.

Det var definitivt ikke ufortjent når Hannah Moen Skasberg fikk stjernetreff rett innenfor målfeltet til LSK og scoret kampens første mål. Det må nevnes at Naomi Griffin gjorde et godt forarbeid.

Siste del av første omgang klarer hjemmelaget å etablere et trykk på oss, og Thea Kyvåg var et uromoment med sin enorme fart.

 

Mållinjeteknologi unna poeng?

I andre omgang tar hjemmelaget mer over spillet, og gjestene fra de dype skoger faller lavere i banen. I denne fasen sliter vi også å ta vare på ballen grunnet godt presspill fra de gule.

Etter kampen var det store spørsmålet om KIL ble frarøvet en utlikning på stillingen 2-1 til vertene. Flere på tribunen var sikre på at frisparket fra Emma Lien Håpnes var over mållinjen, men verken dommer eller assistentdommer hadde kontroll på mållinjen og dømte dermed ikke mål.

 

Bilde fra kampen mellom LSK og KIL
Frisparket til Emma Lien Håpnes slår i tverrligger, deretter ned i gresset og ut. På bildet her ser det ut som om ballen var over mållinjen og KIL ble snytt for utlikning. Dommertrioen valgte deriomot å la spillet fortsette.

Til Mitt Kongsvinger sa trener Rune Skasberg følgende rett etter kampslutt:

– Vi hadde vel på følelsen at vi nesten møtte LSK 1. Det var flere som starter fast i toppserien på lager. Jentene fortjener derfor den skryten de får i garderoben etter kampen, men samtidig så ser jeg jo at det er en skuffet gjeng, siden det endte med tap. Min inngang på det er jo at vi har kommet veldig langt når de starter med sju toppseriespillere i fra start for å «ta» oss. Det betyr jo samtidig at de har en voldsom respekt for oss, sier Rune Skasberg.

 

 

Kampfakta

LSK Kvinner 2 – KIL Kvinner  3-1 (2-1)

LSK-hallen, 100 tilskuere

0-1, 26 min: Hannah Moen Skasberg

1-1, 31 min: Madelen Dahlstrøm

2-1, 33 min: Thea Kyvåg

3-1, 32 min: Thea Kyvåg

 

 

Tabell finner du ved å klikke her.

Neste seriekamp: KIL - Nanset
Lørdag 7. oktober kl. 14:00 Gjemselund