Lagene klare til kamp. KIL møtte KFUM lørdag 23. september.

Surt ettmålstap mot tabellrivalen

Fotball er et rart spill: KIL Kvinner var det klart beste laget denne lørdagen i slutten av september, og burde ha vunnet hjemmekampen klart. Det manglet ikke på sjanser, men ballen ville bare ikke i mål. Det klarte KFUM, og dermed ble det et surt ettmålstap mot tabellrivalen, som dermed overtok tredjeplassen på tabellen.

 

– KFUM lå lavt og forsvarte seg, og det gjorde jo åpenbart godt nok da, siden vi ikke klarte å skåre. Så da ble det et surt tap. Vi spiller ikke en kamp til som i dag og taper. Det kommer ikke til å skje. Det er ikke bare flaks uflaks at man ikke skårer mål. Det er litt tilfeldigheter, men det er også kanskje noe vi kommer til å måtte øve på, sa trener Rune Skasberg til MittKongsvinger etter kampen.

 

Farlig kontringslag

Etter en temmelig jevn start, overtok KIL Kvinner mer og mer av banespillet utover i første omgang, og spesielt i en timinutters periode midtveis i omgangen spilte hjemmelaget seg til flere store sjanser. Spesielt venstresiden med Ingrid Hellerud Ihlebekk og Hannah Moen Skasberg kombinerte godt i denne perioden og var farlig frempå ved flere anledninger. Hjemmelaget beholdt initiativet i resten av omgangen, men KFUM viste seg som et farlig kontringslag. Det var bare sjansesløseri og en aktiv og opplagt målvakt Ingeborg Løvli som gjorde at lagene gikk målløse av banen til pause.

 

Bare nesten

Fire minutter ut i andre omgang satte KFUM inn kampens første og eneste mål, og derfra og ut var KIL-dominansen nærmest total. Hjemmelaget slet med å bryte ned det kompakte motstanderforsvaret, men særlig i sluttminuttene skapte de rødkledte situasjoner som fort kunne gitt nettkjenning. Det var bare så vidt en god bortemålvakt fikk fingertuppene på et susende langskudd fra Marie-Claire Hirwa Sebazungu, som også var farlig frempå foran mål få minutter senere. Men det ville seg ikke for KIL Kvinner denne lørdagen i slutten av september, og for andre gang i år måtte hjemmelaget gå målløse av Gjemselund.

Kampfakta

KIL Kvinner – KFUM 0-1 (0-0)

Gjemselund, 130 tilskuere

0-1, 49 min: Ebba Amalie Lund Andersen

 

Tabell finner du ved å klikke her.

Neste seriekamp: LSK 2 - KIL
Mandag 2. oktober kl. 19:00 LSK-hallen