God støtte av KIL-supportere

Seier på en middels god dag

Det ble ikke en like gnistrende forestilling som vi har sett i flere av hjemmekampene denne sesongen. Men etter vakre scoringer av Marie-Claire Hirwa Sebazungu, Victoria Lorentsen og Amalie Garsjø Brunes ble likevel Nanset sendt hjem til Larvik med 1-3 i bagasjen.

 

Amalie Garsjø Brunes kom inn for toppscorer Naomi Griffin etter 90 minutter, og rakk å sette inn lagets tredje og kampens siste scoring på hennes første spark på ballen. Hun syntes det var nervepirrende å sitte på benken de siste minuttene etter at Nanset reduserte på straffe i det 83. minutt.

-Utrolig herlig å se den ballen gå i mål. Deilig å få komme innpå og bidra til laget på denne måten. Dette var min første scoring for A-laget til KIL Kvinner, sa en svært blid og glad Amalie Garsjø Brunes etter kampen.

1-0 til pause

Det var sol, men en kraftig og iskald vind denne første lørdag i oktober på Gjemselund. Gjestene fra Larvik spilte kompakt og tett, og hjemmelaget slet innledningsvis med å spille seg til de store sjansene. Etter omtrent halvspilt omgang klarte imidlertid de rødkledte å etablere et press høyt i banen og spilte seg til flere halvsjanser. Det var derfor meget fortjent at Marie-Claire Hirwa Sebazungu kunne sette inn 1-0 på et vakkert skudd fra hjørnet av 16-meteren.

Etter scoringen slapp hjemmelaget gjestene inn i kampen igjen, og det var bare rammeverket og en meget god hjemmemålvakt Ingeborg Løvli som hindret Nanset-scoring mot slutten av første omgang. 1-0 til KIL Kvinner til pause.

Scoring og straffe mot

Andre omgang startet med et massivt press fra hjemmelaget, men scoringen uteble. Som i første omgang, fikk gjestene i stedet slippe til igjen, og kampen sto lenge og vippet. Midtveis i omgangen så det ut til at midtstopper Victoria Lorentsen hadde punktert kampen da hun satte inn 2-0-målet på et velplassert skudd fra 16-meteren etter et hjørnespark. Fem minutter senere var imidlertid Lorentsen uheldig med en takling like innenfor egen boks, og dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket. De satte gjestene sikkert i mål, og dermed ny spenning i kampen. Men på overtid fikk altså innbytter Amalie Garsjø Brunes sin første fulltreffer og avgjorde kampen.

Tre poeng er det viktigste

Trener Rune Skasberg var middels fornøyd etter kampen.

-Prestasjonsmessig var det vel sånn midt på treet, men vi fikk med oss tre poeng, og det er jo det viktigste. Vi reiste oss igjen etter to sure tap, og det er det vi skal ta med oss fra dette oppgjøret.

 

Les hva Mitt Kongsvinger skriver om kampen ved å klikke her.

Kampfakta

KIL Kvinner – Nanset 3-1 (1-0)

Gjemselund, 100 tilskuere

1-0, 31 min: Marie-Claire Hirwa Sebazungu

2-0, 77 min: Victoria Lorentsen

2-1, 82 min: Marthe Engelstad

3-1, 90 min: Amalie Garsjø Brunes

 

Tabell finner du ved å klikke her.

Neste seriekamp: Lyn 2 - KIL
Søndag 15. oktober kl. 15:00 Kringsjå kunstgress