bildet viser Tap mot Odd i kvalik

Tap mot Odd, men håpet lever fortsatt

Ingrid Hellerud Ihlebekk sin scoring fem minutter før slutt i den første kvalikkampen gjør at opprykkshåpet lever i beste velgående for KIL-damene. Etter 1- 3 mot et velspillende Odd holder det med uavgjort mot Grei for å sikre videre kvalifiseringsspill.

-Det blir absolutt en nedtur. Jeg mener at vi ikke spiller noen dårlig kamp, og det må vi ta med oss. De scorer på to dødballer og et langskudd. De er et bra lag, uten tvil, men de setter sjansene sine i dag, sa kaptein Emma Lien Håpnes til Glåmdalen etter kampen.

-Får vi like godt oppmøte som borte mot Fart, så blir det ikke så mye forskjell for oss å spille på bortebane. Vi har ikke gitt opp håpet i det hele tatt.

Skulle hatt minst en straffe

Odd kom til Kongsvingerhallen stinne av selvtillit etter seier 2-0 mot Grei i første kvalikkamp, og Skiens-laget viste seg å bli et nummer for store også for de unge og talentfulle damene fra Kongsvinger. Ikke minst var de farlige på dødballer, og to av scoringene kom etter corner. Utover i kampen hevet KIL seg, og spesielt i annen omgang var laget full på høyde og vel så det med gjestene fra Odd. Det var derfor vel fortjent at Ingrid Hellerud Ihlebekk kunne sette inn den svært viktige reduseringen på et perfekt hodestøt mot slutten av kampen. KIL ble også snytt for minst ett straffespark. Kommentatorene i den direktesendte overføringen på glomdalen.no var krystallklare på at Frida Grønnhella ble ulovlig tatt innenfor 16-meteren i begynnelsen av kampen. Det var likevel ikke den situasjonen ungjenta ville snakke om etter kampen.

-Jeg trodde virkelig den sjansen i andre omgang skulle bli mål. Det ble én av de dagene på jobb hvor ingenting satt. Vi var forberedt på å møte et godt lag. Vi fikk ikke satt våre sjanser, men det gjorde de. Vi har en mulighet igjen, og den skal vi ta, sa Grønnhella til Glåmdalen.

Superimponert keeperveteran

Superveteran Caroline Knutsen Christensen i KIL-buret var sjanseløs på de tre Odd-scoringene, og var svært stolt av lagvenninnene etter kampen.

-Jeg er superimponert over jentene i dag. De står i det når vi møter et mer robust lag. Innstillingen til jentene var helt herlig, og jeg tror Odd merket at vi bet fra oss. Det var prat om at vi var et «walk over» lag, men jeg mener at vi ikke la oss ned. Vi skal forberede oss godt til helga, og jeg håper at vi får med oss mye støtte fra Kongsvinger. For publikum holdt Toppserie-nivå i dag, sa hun til Glåmdalen.