bildet viser Grei - KIL

Snipp, snapp, snute…

En heltemodig innsats fra det unge KIL-laget var dessverre ikke nok mot rutinerte jenter fra Groruddalen på Grei kunstgress søndag. En sen scoring av hjemmelaget knuste opprykksdrømmen til våre jenter.

Lavt press

De rødkledte jentene lå lavt i 1. omgang og fikk kampen inn i sitt spor på Grei kunstgress. Vertene skapte lite første kvarteret og ting så lyst ut for KIL. Men vertene med en strålende Johanne Fridlund på midtbanen kom nærmere og nærmere. Midt i første omgang skapte de i overkant mange sjanser foran våre gode og rutinerte keeper, Caroline. Heldigvis sto vi imot og siste kvarteret av 1. omgang var KIL nærme på et par kontringer hvor farten til Frida Grønhella var sentral.

Omgangen endte målløs og KIL var på dette tidspunktet videre i kvalifiseringen og Grei utslått.

Dramatisk avslutning

I andre omgang var det lite sjanser før Grei utnytter en dødball i det 63. spilleminutt. Etter en kort corner slås ballen i bakre sone hvor Dina Marie Nilsen dukker opp og header vertene i ledelsen.

Deretter fortsetter kampen i samme spor. Grei har ballen mye, men skaper lite. KIL-jentene løfter seg gradvis høyere i banen og flytter flere spillere høyere i banen når mulighetene byr seg.

Etter et langskudd fra Kaja Rosenlund som ender med corner skal endelig KIL-supporterne få noe å juble for. En perfekt slått corner av Emma Håpnes ender på hodet til Victoria Møller som header inn 1-1. Der og da var vi videre og hardsatsende Grei utslått.

Victoria sa følgende om scoringen etter kampslutt til Mitt Kongsvinger:

– Akkurat da kjentes det som det var det som sendte oss videre. Det var deilig med scoring, men skjønte at det lå en tung jobb foran oss for å holde tett bakover, sier Vicky.

Og tungt skulle det bli to minutter før slutt. Et ungt KIL-lag er sultne på mer og tømmer seg på vei frem. Grei kontrer og avslutter et fantastisk angrep med å sette ballen på hel volley bak en sjanseløs Caroline Caroline Knutsen Christensen.

En strålende sesong

Mitt Kongsvinger var tilstede på kampen, og henviste til treningskampen mellom lagene i februar i år hvor Grei vant hele 9-0 og det faktum at forventningene til laget var heller lave før sesongen under intervjuet med trener, Rune Skasberg.

– De fire første plassene var på en måte tatt før sesongen. De skulle gå til andrelagene og Fart. At vi står her i dag og er skuffa over å ikke gå videre i kvaliken mot Grei etter å ha vunnet avdelingen, viser at det har skjedd noe, sa han til Mitt Kongsvinger rett etter kampslutt.