KIL vs Odd

Tap i toppoppgjøret

Odd er ubeseiret i avdelingen denne sesongen, og heller ikke Kongsvingers beste kvinner maktet å stikke kjepper i hjulene for den suverene serielederen hjemme på Gjemselund. Men kampen var jevnere enn sluttresultatet 0-4 skulle tilsi.

-Det er klart det er et surt tap. Nå er det 13 poeng opp til dem, og da blir de fryktelig vanskelige å ta igjen. Odd er et godt lag, men vi er jevngode med dem når vi er på vårt beste. Men da kan vi ikke slippe oss ned slik vi gjorde spesielt i første omgang, sa lagkaptein Emma Lien Håpnes rett etter kampen.

Fem helsvarte minutter

Med unntak av fem helsvarte minutter i første omgang, var kampen jevnere enn 0-4 skulle tilsi. Fra det 22. til det 27. minutt måtte nemlig keeperdebutant Juliette Lykke Skonnord plukke hele tre baller ut av eget nett. Hun kunne kanskje avverget det ene, men ellers gjorde ungjenta en solid debut.

-Jeg håper jeg får flere sjanser enn dette. Det er jo en fin start da, for de kommende kampene er kanskje lettere enn denne. Det er jo greit å ha kjent på nivået til Odd, for jeg tror det er et lag som hadde greid seg veldig godt i første divisjon, sa keeperdebutanten til MittKongsvinger etter kampen.

Også nylig hjemvendte Ingrid Hellerud Ihlebekk debuterte i en uvant rolle denne søndagen. Som midtstopper fikk hun det travelt mot raske og velspillende Odd-angripere. Etter kampen var hun likevel mest opptatt av den store sjansen hun fikk etter at hun ble flyttet opp til indreløper midtveis i andre omgang.

-Slike muligheter skal bare sitte!

Skal slå kraftig tilbake

Rett før pause scoret Odd sitt fjerde og kampens siste mål etter et hjørnespark.

-I dag var vi det nest beste laget. Vi var med fram til det første målet, men etter det virket det som jentene ble litt paralyserte i en periode. Odd skapte flere sjanser enn oss totalt, og derfor er det ingenting å si på at de stakk av med seieren. Odd er et lag med ressurser, og har forsterket laget siden i fjor, sier trener Rune Skasberg, som mener det ikke er noen grunn til å henge med hodet etter dette hjemmetapet.

-Det er lov å være skuffet i dag, men nå skal vi ha en god treningsuke og slå kraftig tilbake i neste kamp.