Porsanger - KIL

Kontrollert seier i Lakselv

KIL Kvinner tok en kontrollert seier borte mot Porsanger lørdag. Med to scoringer i første omgang kontrollerte de kampen totalt i andre omgang og satte også punktum med en tredje scoring rett før full tid.

De rødkledte fra Kongsvinger styrte spillet i 1. omgang, og skapte flere situasjoner foran hjemmelagets målvakt. Begge målene kom etter innlegg hvor Hannah Moen Skasberg satte dagens første mål, mens Julie Ekre sitt innlegg fant veien direkte i nettmaskene.

Hjemmelaget er svært vanskelige å slå på sin hjemmebane i Lakselv. Før helgens kamp hadde de vunnet fire av sine seks hjemmekamper i serien. KIL-jentene var med andre ord forberedt på en svært tøff kamp. Hjemmelaget var aggressive og tacklet hardt, men klarte kun ved noen få anledninger å true Ingeborg Løvli i KIL-buret.

KIL var best i det meste og seieren var i realiteten aldri truet etter de to målene i første omgang. Rett før slutt header toppscorer Naomi Griffin inn 3-0 etter et flott innlegg av Helene Lexerød.

– Det var en solid bortematch og vi var best og da vinner vi veldig fortjent. Vi scorer to fine mål i første omgang og kontrollerer mer eller mindre det aller meste. Jeg teller kanskje et par halvsjanser til Porsanger, men ellers slipper vi til lite, oppsummerte Rune Skasberg til Mitt Kongsvinger etter kampen.