Revansje mot Bjørnevatn

Storseier og solid revansj mot Bjørnevatn

Et spillesugent, lekent, duellsterkt og pasningssikkert KIL Kvinner hadde få problemer mot gjestene fra Bjørnevatn IL. Knallsterke 7-1 sto det på resultattavla da dommeren blåste av etter 90 minutter.

Ingeborg Løvli fornøyd med seier mot Bjørnevatn.
Ingeborg Løvli var strålende fornøyd etter lørdagens seier mot Bjørnevatn.

-Det var sykt deilig å knuse dem. Det var skikkelig surt å tape mot dem borte, men nå fikk vi endelig vist hvem som er det beste laget, sa en meget god og i lange perioder nesten arbeidsløs KIL-keeper Ingeborg Løvli etter kampen.

Total dominans

Særlig i første omgang var keeper Løvli så arbeidsledig at hun i lange perioder fungerte som sweeper bak et forsvar som hadde full kontroll på det kontringssterke bortelaget. Dominansen var nærmest total fra de rødkledte, og allerede før publikum hadde satt seg skikkelig til rette hadde hjemmelaget notert seg for tre store målsjanser.

Etter 14 minutter ble en meget god Ingrid Hellerud Ihlebekk lagt ned i straffefeltet, og Gina Lein Kjølgård satte straffesparket iskaldt i mål. Toppscorer Naomi Griffin sørget for 2-0 fra kort hold etter nydelig forarbeid av Marie-Claire Hirwa Sebazungu. Indreløperne Sebazungu og Hannah Moen Skasberg sørget for hele 4-0 etter gnistrende angrepsspill i de siste fem minuttene av første omgang.

Et spillesugent og lekent hjemmelag

Andre omgang startet omtrent som den første sluttet med den ene store sjansen etter den andre til et spillesugent og lekent hjemmelag. Det var smått utrolig at det tok hele syv minutter før kampens femte mål havnet i nettet bak keeperen til Bjørnevant da Ingrid Hellerud Ihlebekk headet ballen i mål etter en av utallige KIL-cornere. Samme dame satte inn hjemmelagets syvende scoring etter 76 minutter. I mellomtiden hadde lagkaptein Emma Lien Håpnes sørget for 6-0 med en nydelig lobb i det 63. spilleminutt.

I andre omgang viste Bjørnevatn ved et par anledninger hvorfor de er et fryktet kontringslag. Ved den første anledningen blåste en ellers stødig dommer straffespark til laget fra nord på det som så ut som en klokkeren takling fra den ferske, men meget gode midtstopperen Victoria Lorentsen. Ingeborg Løvli reddet straffen, men måtte se returen i mål. Den andre kontringsmuligheten reddet KIL-keeperen mesterlig da en Bjørnevatn-angriper kom alene mot mål.

En veldig god kamp

Det var en meget solid forestilling av KIL Kvinner i i det sure og regntunge sensommerværet på Gjemselund denne siste lørdagen i august. Trener Rune Skasberg synes det er vanskelig å avgjøre om dette var årsbeste så langt, men er veldig fornøyd med kampen.

-Vi var gode i dag. Bjørnevatn ga oss mye rom som vi utnytter meget bra. En veldig god kamp av oss!