Bilde av prisvinnerne på KIL Kvinner sesongen 2023

Flott avrunding av en fantastisk sesong

Kaja Brendengen Rosenlund, Emma Lien Håpnes og Frida Stangnes Grønhella stakk av med utmerkelsene under sesongavslutningen til KIL Fotball Kvinner i begynnelsen av desember. Trener Rune Skasberg benyttet anledningen til å takke for seg, og ønske hver og en av spillerne lykke til videre. Det ble en minneverdig avrunding av en fantastisk sesong.

 

-Det bor veldig mye fotball i dere alle, og jeg er både stolt og takknemlig for sesongen sammen med dere sa trener Rune Skasberg, som takket spillerne sine for et fantastisk år.

 

 

bildet viser Emma Lien Håpnes

To utmerkelser til lagkaptein Emma Lien Håpnes

Lagkaptein Emma Lien Håpnes ble kåret til både «Årets spiller» og «Spillernes spiller».

-Det er vanskelig å sette ord på hvor stort det er å få årets spiller, spesielt etter en slik sesong hvor det har vært så høyt nivå på hver enkelt. Det viser jo at man har gjort noe riktig, og det gir meg mye motivasjon til å ville fortsette, sier lagkaptein Håpnes.

-Det å få spillernes spiller betyr veldig mye for meg personlig. Som en av de eldste på laget blir det jo automatisk ett ekstra ansvar, og det er ikke alltid like enkelt. Noen ganger føler man kanskje at man er litt vel hard, eller stiller litt for høye krav. Så det at man allikevel blir stemt fram som spillernes spiller betyr masse. Det gir meg en følelse av at jeg har truffet på noe hvert fall. 

-Og som sagt har det vært utrolig mange gode spillere i år, og mange som kunne stukket av med disse prisene. Det er selvfølgelig veldig hyggelig å bli satt pris på.

 

 

bildet viser Frida i spill

Frida Stangnes Grønnhella er årets toppscorer

KIL-damene scoret hele 80 mål i årets sesong, og Frida Stangnes Grønnhella sto for hvert fjerde av dem. Med 20 mål på samvittigheten var det ikke overraskende hun som stakk av med utmerkelsen for «Årets toppscorer».

-Det var veldig gøy å få toppscorer-prisen. Det gir mye motivasjon for en spiss. Jeg hadde ikke scoret disse målene uten alle de fine pasningene og innleggene jeg har fått fra gjengen heller. Flere av de har vært omtrent ferdigscoret, og da har jeg hatt en enkel jobb med å trille ballen over streken. Så jeg har vært heldig som har vært del av en så god gjeng, synes den unge goalgetteren.

-Men det er helt klart motiverende. Å score mål er noe man har lyst til som spiss, og ofte det som bygger litt selvtillit. Så det er selvfølgelig veldig moro å få til.  

 

 

bildet viser Kaja i spill

Kaja Brendengen Rosenlund er årets unge spiller

Kaja Brendengen Rosenlund vant prisen for «Årets unge spiller.

– Det var veldig hyggelig og morsomt å få denne prisen. I hvert fall når alle på laget er så unge spillere som gjør det ekstra vanskelig å bare velge ut en. Alle på laget hadde fortjent en hver. Etter en så god sesong så er det veldig gøy, og det er som regel ikke enkeltspillerne som har gjort at vi har levert som vi har gjort, men at vi har vært så gode sammen og stolt på hverandre som har gitt oss gode resultater.  

-Er dette en motivasjon til å jobbe enda hardere neste sesong?

-Ja absolutt. Det gir jo en stor motivasjon for arbeidet som har blitt lagt ned. Og at det harde arbeidet får resultater og blir sett, sier årets unge spiller, Kaja Brendengen Rosenlund.

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?