bildet viser Ny KIL-seier

Sliteseier i plankebyen

Etter en god vårsesong og gode treningsuker etter ferien dro KIL til plankebyen med ambisjon om tre nye poeng. Det klarte de, men hjemmelaget var nærme utlikning på overtid.

Overtak i banespill, men jevnt i mål-protokoll

KIL dominerte banespillet, og skapte svært mange målsjanser i første omgang. Tre mål var definitivt ikke et mål for mye. De få gangene hjemmelag kom i angrep gikk det hurtig, og vi noterte fire gode målsjanser for FFK. To av gangene klarte de å overliste Thea Engen i KIL-målet til stor jubel hos brorparten av de fremmøtte på Fredrikstad stadion.

-Førsteomgangen var merkelig. Vi er veldig fornøyde med den offensive delen av spillet vårt, men å slippe til såpass mye defensivt var vi ikke fornøyde med. På ledelsen 1-0 kunne, og burde, vi scoret flere mål – og drept kampen. Men i stedet er vi slurvete på Fredrikstad sin banehalvdel gjentatte ganger og blir kontret på sa trener Rune Skasberg om første omgang.

«Wake-up-call»

Andre omgang startet ganske identisk som de første førtifem minuttene. KIL med ball og skapte flere sjanser og nesten-sjanser, mens Fredrikstad var svært direkte når anledningen bøy seg. Og med mulighet for poeng orket hjemmelaget mye i både løpskraft og duellspill. At dagens dommer også tillot en tøff linje var det liten tvil om hvem som profiterte på.

-I andre omgang synes jeg vi får bedre kontroll defensivt, men det var nærme FFK utliknet på overtid. Det var ingen tvil om at var det beste laget med desidert flest målsjanser, men vi må erkjenne at dette var en «wake-up-call» for oss. Det kunne endt uavgjort, men heldigvis slapp vi unna med tre poeng oppsummerte en lettet trener Skasberg.