Bilde av Mia Svardal

Mia Svardal spiller andre gode

-Det beste med å få spille på KIL Kvinner er at det er så høyt nivå og så mange unge spillere som ønsker å bli så god som mulig slik at laget også skal gjøre det så bra som mulig. Jeg vil si at det er et ungt og hardtarbeidende lag med mye vilje og konkurranseinstinkt som har et stort ønske om å gjøre det bra, sier Mia Svardal.

 

-Jeg kommer fra Trondheim og bor nå i Kongsvinger, der jeg går første året på NTG. Mesteparten av tiden går med til fotball og skole, men når jeg har tid, henger jeg gjerne med venner.

 

Husk å kjøpe sesongkort. Klikk her for mer informasjon.

 

Spiller andre gode

Fotballkarrieren til Mia Svardal begynte i Trondheimsklubben Charlottenlund. Der spilte hun til hun meldte overgang til KIL i fjor sommer. Der var hun også en del av kretslaget til Trøndelag.

-Da jeg først flyttet hit spilte jeg på J-17 regional laget, men ble flyttet opp i A-stallen i starten av 2023. 

Mia Svardal, som både spiller indreløper og anker på midtbanen, mener at godt overblikk, god pasningsfot og generelt ganske bra nærteknikk er hennes beste egenskaper som fotballspiller.

-Jeg har et ønske om å bli så god at det er mulig å leve av fotballen. 

-Hva tror du om årets sesong

-Jeg tror vi har en fair sjanse til å gjøre det bra, men siden det er så mange ukjente lag fra nord så er det vanskelig å si noe om hvor bra vi kan gjøre det. Det beste hadde jo vært om vi klarer å kjempe helt i toppen. 

-Med egenskapen å spille andre gode har vi stor tro på at Mia vil ta store steg denne sesongen, sier trener Rune Skasberg.