Bilde av Oda Beate hos Norske Backer AS og Morten Aasvangen hos KIL Fotball

Omfattende sponsoravtale med Norske Backer AS

Fotballfeberen herjer fra før i store deler av Norske Backer AS, og nå kommer den til å bli enda større. Nylig inngikk nemlig den verdenskjente Kongsvingerbedriften med omfattende sponsoravtale med KIL Fotball. 10 sesongkort til hjemmekampene til kvinnelaget er en del av avtalen, og bærekraftleder og markedskoordinator Oda Beate Lerheim gleder seg til å ta med kollegene på kamp.

 

-Det skal bli stas å sjå på, smiler hun på klingende vestlandsdialekt, og røper at hun ikke har vært på fotballkamp siden hun så Sogndal på Fosshaugane for «nokre år sidan».

-Jeg vet at KIL Kvinner gjorde det veldig bra med fin fotball i fjor, så jeg håper jeg får anledning til å se en del av hjemmekampene, sier Lerheim.

 

Opptatt av like vilkår mellom kjønnene

Det er spesielt ønsket om å gi noe tilbake til lokalsamfunnet som er årsaken til at Norske Backer AS har valgt å tegne sponsoravtale med KIL Fotball. Og likestilling. Oda Beate Lerheim forteller om et glødende engasjement for å rekruttere kvinner til den tidligere så mannsdominerte bedriften, og er tilsvarende opptatt av like vilkår mellom kjønnene også på idrettsbanene.

-Det velter seg litt i meg når jeg leser om kvinnelige toppspillere som må studere og både ta en og to jobber ved siden av for å få endene til å møtes, mens deres mannlige kolleger i divisjonene under kan leve av fotballen. Jeg håper at vi kan bidra til å rette opp litt i dette misforholdet, og forhåpentligvis være med på å løfte kvinnefotballen her i byen enda et hakk, sier Lerheim, som understreker at også barne- og ungdomsidretten i byen vil nyte godt av sponsoravtalen.

-10.000 kroner er satt av i avtalen til dette formålet. Forhåpentligvis kan det bidra til at det kan gjøre det litt enklere for foreldre som sliter med dyre lån og høye renter å sende barna sine på fotballtrening.

 

Eget arrangement på kronekampen

Søndag niende juni tar KIL Kvinner imot Frigg til det som blir årets store fotballfest på Gjemselund. Kronekampen blir sponset av Norske Backer AS som også planlegger et arrangement i forkant av kampen.

-Vi får se hva det blir, smiler Lerheim.

-Vi kommer til å invitere alle ansatte, og så får vi håpe at så mange som mulig har anledning til å delta. Kjempestas blir det helt sikkert.