Jubel for KIL Kvinner

Ny hjemmeseier etter en intens og sjanserik kamp

Det ble en intens, fartsfylt og sjanserik kamp da KIL Kvinner tok imot LSK 2 på Gjemselund en sommervarm fredag 12. mai. Etter to scoringer av midtstopper Gina Lein Kjølgård og ett av Marie-Claire Hirwa Sebazungu kunne hjemmelaget til slutt dra i land en fortjent 3-2 seier i en kamp som lenge sto og vippet.

-Utrolig deilig å dra i land seieren i en så jevn og slitsom kamp. Vi møtte et godt lag, som spesielt i begynnelsen av andre omgang presset oss hardt. Det er litt surt at vi ikke klarte å punktere kampen i første omgang, og at vi slapp inn to ganske unødige mål. Men vi klarte å dra i land seieren, og det er det viktigste, sa kaptein Emma Lien Håpnes rett etter kampen.

Uavgjort til pause

Begge lag startet kampen med voldsomt tempo og høyt press, og begge var flinke til å utnytte slurv og feil på motstanderens banehalvdel. Etter at LSK 2 tok ledelsen allerede etter 14 minutter, overtok KIL Kvinner mer og mer av banespillet og utover i omgangen produserte hjemmelaget en rekke sjanser. 20 minutter ut i kampen sørget Gina Lein Kjølgård for utligning med et kontant og presist skudd på retur etter en corner. To minutter senere gikk hjemmelaget opp i ledelsen da Kaja Brendengen Rosenlund satt fart på venstrekanten og serverte nydelig til Marie-Claire Hirwa Sebazubgu som fra kort hold satte ballen sikkert i mål. Helt på tampen av omgangen klarte LSK 2 å overliste en meget god keeper Ingeborg Løvli, og lagene gikk til pause med uavgjort resultat.

To forsøk fra straffemerket

Gultrøyene fra Lillestrøm startet andre omgang klart best, men etterlot seg store rom for løpssterke KIL Kvinner. Det skapte store sjanser til begge lag, men det var ikke før i det 81. minutt at storscorer Naomi Griffin ble lagt i bakken og dommeren pekte på straffemerket. Gina Lein Kjølgård trengte to forsøk på å sette straffen i mål. LSK-keeperen reddet det første, men assistentdommeren fikk med seg at hun hadde forlatt streken før skuddet gikk, og midtstopper Kjølgård fikk et nytt forsøk. Det satte hun sikkert.

– Jeg var rimelig nervøs, ja, men man må jo gjøre det litt spennende. At jeg blir matchvinner, er uhyre sjelden. Jeg pleier jo egentlig ikke å score mål, så dette er helt sjukt. Kanskje jeg skal forsøke å kjempe om en spissplass etter hvert, det er ikke sikkert det hadde vært så feil, sa tomålsscoreren til MittKongsvinger etter kampen.