Bilde av garderobefasiliteter på Gjemselund

Disse Gjemselund-bildene fikk Mapei-sjefen til å ta grep

Da Mapei-direktør Trond Hagerud fikk se bilder av noen av garderobene på Gjemselund, tok han affære. Nå pusser Mapei og Haget Rørleggerbedrift opp en av garderobene – helt gratis.

 

Bygget som huser garderobe E og F på Gjemselund ble oppført tidlig på 1960-tallet. Lite er gjort med bygget siden.

-Da trenger du nesten ikke se bilder engang for å tenke deg hvordan det ser ut, sier daglig leder i KIL Fotball, Morten Aasvangen, med et smil.

For smile har han nå grunn til.

Garderobe F brukes av flere lag i både KIL Fotball og KIL Toppfotball, og også av KILs Gatelag.

-KIL 2 og nedover i rekkene i KIL Toppfotball, herrelaget til KIL Fotball, Gatelaget. Det er flere av våre lag som bruker garderoben. Eksterne lag slipper jeg ikke inn der, sier Aasvangen.

Men nå blir det orden på sakene. Mapei har nemlig tatt grep og garderobe F går gjennom en skikkelig renovering.

-Det er Trond Hagerud og Mapei som har tatt initiativet til dette, egentlig helt uoppfordret. Han synes det er direkte flaut at det er garderober på Gjemselund som var i så elendig forfatning. Det er ingen underdrivelse å si det, sier Aasvangen og legger til:

-De har sagt seg villige til å ruste den opp, og har fått med seg Haget Rørleggerbedrift. Slik jeg har oppfattet det bruker begge lærlinger til å gjøre jobben. Vi setter veldig, veldig pris på det, selvfølgelig. Dette er et pluss for både bredde og topp, for som Trond sier; det er jo flaut å sende folk inn i en slik garderobe.

Aasvangen forteller at initiativet kom i stand nærmest på slump, og at det ikke er klubben som har stått bak.

-Det var helt tilfeldig, for Mapei er også en sponsor hos oss i KIL Fotball og har gått litt tyngre inn rundt kvinnelaget. Vi hadde signert avtalen og satt egentlig bare og pratet en stund om løst og fast, en fredag ettermiddag. Jeg nevnte garderoben i en bisetning, forteller han.

-Så fikk jeg en melding av Trond den påfølgende søndagen, der han skrev at han hadde lyst til å se nærmere på det og lurte på om jeg kunne sende over noen bilder. Så dette er helt uoppfordret, og vi har heller aldri hatt noen forventning om dette eller spurt. Den ballen tok han selv. Dette er rett og en gave, og det er stort gjort.

Hagerud hos Mapei bekrefter at arbeidet utføres slik Aasvangen skisserer. Sammen med Haget Rørleggerbedrift bruker de lærlinger, og jobben som utføres på Gjemselund og det felles prosjektet settes inn som en del av utdannelsen.

-Så det er mange sider av dette som er bra, sier Hagerud, og understreker at prosjektet ikke er motivert av rosende omtale.

-Det er fordi det er helt uakseptabelt at det ikke er tilstrekkelig garderobekapasitet for både topp og bredde, barn og voksne, gutter og jenter. Garderobene står der, men de var i en slik stand at de egentlig ikke var egnet. Det må vi bare gjøre noe med og det var det riktige å gjøre, sier Hagerud.

-Det er litt den holdningen vi som bedrift har til vårt engasjement i KIL, i topp og bredde. Ikke bare å være en sponsor med som spytter inn penger, men bidra til å utvikle klubben. Helt fra Mapei Sport og Sassoulo i toppen, til at vi har ressurser og muligheter til å bidra til ordentlige garderober for klubbens lag.