Bilde av Rune Skasberg, Vilde Berntsen Øby, Stine Solberg Buvarp og Tale Buvarp

Nemus bidrar til å holde kvinnene friske, skadefrie og spillesugne

Kongsvingers beste fotballdamer er stort sett friske, skadefrie og spillesugne for tiden. En av grunnene er samarbeidsavtalen med den tverrfaglige helseklinikken Nemus og spesielt fysioterapeut Vilde Berntsen Øby, som hver torsdag driver skadeforebyggende oppvarming og helsehjelp til de av spillerne som har behov for det.

 

-Vi spillerne er veldig takknemlige for at du er her. Det gjør det mye lettere for oss å spørre om hjelp hvis vi går og kjenner på noen vondter. Det er så greit å kunne ta det opp der og da i stedet for å måtte gå og vente. Dette er en veldig fin støtte for oss, sier talentfulle Tale Buvarp, som er datter av daglig leder og akupunktør Stine Solberg Buvarp hos Nemus Kongsvinger.

 

Ser veldig bra ut

Fysioterapeut Berntsen Øby forteller at det som regel er to, kanskje tre av spillerne som trenger litt ekstra oppfølging i garderoben eller på helseklinikken når det er behov for det.

-Vi prøver jo å få dem så raskt tilbake på banen som mulig, smiler hun, og forteller at det ellers handler om skadeforebyggende oppvarming, kjerneøvelser, balanse, mobilitet, alt som skal til for å forberede de store musklene for intens aktivitet under kamp og trening.

-Vi har hatt noen småskader i vårsesongen, men det er ingen som har vært ute lenge. Akkurat nå ser det veldig bra ut. Det virker som jentene er godt restituert etter sommerpausen.

 

Fortjener all støtte de kan få

Stine Solberg Buvarp har fulgt datteren og laget hennes helt siden unge Tale begynte å spille fotball. Hun har hatt de fleste roller og funksjoner i støtteapparatet, og synes det er på tide at også kvinnelaget får den medisinske oppfølgingen et toppfotballag fortjener.

-Vi har støttet toppfotballen i mange år, og vi er godt synlige her på Gjemselund. I år syntes vi det var på tide med en formell avtale spesielt for kvinnelaget. De legger ned en kjempeinnsats i kamper og på trening, og vi synes de fortjener all den støtten de kan få.

-Hva vi får igjen for avtalen? Fornøyde og glade jenter som koser seg med idretten sin og gleder publikum med god og underholdende fotball.