Bilde av Tale Buvarp

Løpsmaskinen Tale Buvarp

-På damelaget i år har vi både gode spillere og gode trenere. Vi er et ungt lag, hvor gjennomsnittsalderen ligger på rundt 18 år. Selv om vi er unge, er vi målrettede og har en sterk vinnervilje. Det er et godt samhold blant jentene og det bygger nye gode vennskap. Hele A-troppen er en veldig fin gjeng. Mange gode spillere, både alene, men også sammen.

Vi er en sammenspleiset gjeng, som vil gjøre alt for å nå våre mål. Alle vil hverandre godt og jeg trives veldig godt i laget.

Det sier den 17 år gamle Kongsvingerjenta Tale Buvarp, som ønsker å bidra med et godt engasjement og å være en god lagvenninne.

– I år har 2 divisjon har blitt hakket bedre enn i fjor, det gikk fra åtte til to avdelinger, som vil si at vi må forberede oss på bedre motstand.  Selv om det kanskje vil bli litt tøffere, vet jeg laget vil gi alt. Så jeg er sikker på at årets sesong, er noe vi absolutt bør se fram til.

 

Husk å kjøpe sesongkort. Klikk her for mer informasjon.

 

Poteten i laget

Tale Buvarp startet å spille fotball i KIL da hun var syv år gammel.

-I store deler av min karriere har jeg fulgt aldersbestemt lag. I 2019 begynte jeg så smått å hospitere på damelaget. Jeg spilte en sesong for B-troppen, før jeg nå skal inn i min andre sesong for A-troppen. Utenfor KIL har jeg også spilt for både sone og kretslaget i Indre Østland fotballkrets, sier Tale Buvarp, som går andre året ved NTG Kongsvinger.

-Så dagene mine er allerede ganske tilrettelagt. Selv om dagene er lange og inneholder mye trening, prøver jeg å være så sosial som mulig når jeg har tid. Prøver å være med venner så mye som mulig.

Hun beskriver seg selv som poteten i laget, en som kan spille litt ulike posisjoner, og mener at hurtighet og løpsstyrke er hennes beste fotballkvaliteter.

-Jeg foretrekker indreløper, men spiller også kant og back. Først og fremst ønsker jeg å ha en god videre utvikling, men det er heller ingen hemmelighet at det hadde vært utrolig gøy å nå langt.

-Løpsmaskinen fra Kongsvinger hadde et skikkelig gjennombrudd på A-laget i fjor. Med sin enorme vinnervilje og entusiasme i spillet sitt er hun tross sin unge alder allerede en nøkkelspiller for KIL, sier trener Rune Skasberg.

Bilde av Tale Buvarp