KIL-spillerne feirer foran rekordstort publikum

Kronekampen var årets høydepunkt

Sesongens høydepunkt? Det er lett å svare på for KIL-sjef Morten Aasvangen, trener Rune Skasberg og lagkaptein Emma Lien Håpnes. Kronekampen, såklart.

 

-Det skulle være fotballens festdag, og det ble det med klar margin. Nesten 1.000 tilskuere, fantastisk sommervær, festfotball med syvmålsseier og et økonomisk resultat som sikret satsingen på det fantastiske kvinnelaget vårt. Årets kronekamp var en anledning for den store minneboka, sier daglig leder Morten Aasvangen i KIL Fotball.


Et solid fotfeste i toppfotballen

Årets sesong endte med en knallsterk femteplass i en annendivisjonsavdeling, som var ventet å by på hard motstand etter omleggingen av seriesystemet før sesongen. Laget lå lenge og kjempet helt i toppen, og leverte flere festforestillinger til et stadig økende hjemmepublikum. 7-0 over Mjølner i sesongåpningen, 7-1 over Bjørnevatn i august og 7-0 over Medkila i kronekampen 10. september er seiersmarginer som ikke er daglig kost i toppfotballen.

-Det har vært en fantastisk bra sesong. Alle på laget har gjort en kjempejobb. Det er så viktig for klubben, for regionen og for NTG at vi har et kvinnelag som er med og kjemper i toppen av norsk fotball. Denne sesongen har vist at selv om vi har et meget stramt budsjett, så kan vi lykkes sportslig likevel. Det er ikke mindre enn imponerende at kvinnelaget nå har fått et solid fotfeste i den nasjonale toppfotballen, sier Aasvangen.


Motstanderen var imponert

Det er altså ikke bare i kronekampen at KIL Kvinner leverte festfotball. Trener Rune Skasberg trekker frem hjemmekampen mot tabellrival KFUM som en av årets beste.

-Vi rundspilte dem til tider, og burde ha vunnet. Men vi tapte 1-0. Alle lag opplever kamper da ballen rett og slett ikke vil i mål. Det er også en del av fotballen. Men vi har opplevd det motsatte, også. Kamper der vi traff på alt vi hadde av muligheter. 7-0 over Mjølner i sesongåpningen var en slik kamp. Det er et morsomt poeng at toppscorer Naomi Griffin satte åtte av sine 19 mål mot dette laget. Hun er neppe en populær dame i Narvik, ler Rune Skasberg, som forteller at han fikk en melding fra treneren til Medkila etter kronekampen.

-Han var rett og slett imponert. Ikke bare over den gode kampen vi hadde spilt, men over publikum og hele rammen rundt.


En enorm følelse

-Helt perfekt. Det kunne ikke vært bedre. Vi spilte en veldig god kamp mot et lag som er bedre enn det de fikk vist i dag, og det er en helt enorm følelse å spille foran et så stort publikum. Jeg håper mange av de som kom og så oss i dag koste seg såpass at de har lyst til å komme tilbake. Det er noe helt spesielt å spille med publikum i ryggen, sa kaptein Emma Lien Håpnes etter kronekampen.

Hun mener laget har levert en imponerende sesong.

-Vi visste ikke hva vi gikk til. Vi møtte mange lag som vi aldri har spilt mot tidligere, og det er flere av klubbene som satser mye mer på kvinnefotballen enn vi gjør her på Kongsvinger. Jeg synes vi skal være veldig fornøyde med det vi har fått til mot gode motstandere. Både Stabæk, Lyn og LSK stilte med nesten rene toppserielag mot oss. Særlig Lyn og LSK, sier lagkapteinen, og forteller at hun fremdeles er irritert over at frisparket hennes mot LSK, som gikk i tverrliggeren og ned på streken ikke ble dømt i mål.

-Det kunne og burde stått 2-2, og da hadde vi fått medvind og kunne vunnet. I stedet tapte vi 3-1.


God blanding av talent og rutine

Både Aasvangen, Skasberg og Lien Håpnes har stor tro på flere gode år for kvinnefotballen i Kongsvinger.

-Vi må bare fortsette der vi er nå. Vi har et godt samhold i laget og et veldig godt miljø. Vi har mange unge og lovende spillere på laget, men det er også en del av oss som har vært med og spilt noen år. Jeg synes vi har en god blanding av talent og rutine som gjør at vi forhåpentligvis vill bite enda bedre fra oss til neste år, sier lagkaptein Emma Lien Håpnes.