Bilde av årets prisvinnere på KIL Kvinner 2023

Flott avrunding av en sterk sesong

Etter en sesong som endte over alles forventning var det Ingeborg Løvli, Naomi Grffin, Hannah Moen Skasberg og Marie-Claire Hirwa Sebazungu som stakk av med de individuelle prisene da KIL Kvinner rundet av sesongen lørdag 16. desember. Trener Rune Skasberg skulle gjerne gitt hele laget pris for solid innsats og godt spill gjennom sesongen.

 

-Fotball er et lagspill. Ingen scorer mål eller spiller bra fotball alene, og det er mye lettere å være god på et godt lag. Derfor er jeg egentlig ikke så glad i individuelle priser i fotball. Når det er sagt, synes jeg alle prisvinnerne har gjort seg vel fortjent til utmerkelsene. Forhåpentligvis kan dette være en inspirasjon til enda bedre prestasjoner til neste sesong, sier Rune Skasberg.

 

Pris til Naomi Griffin og Hannah Moen Skasberg

Med hele 18 nettkjenninger i løpet av sesongen, var det Naomi Griffin som sikret seg tittelen årets toppscorer.

-Naomi scorer massevis av mål, så det sier seg selv at hun er viktig for laget vårt. I tillegg til å være en dyktig avslutter, er Naomi også flink til å komme seg i gode posisjoner, noe som er avgjørende for en toppscorer, sa trener Martin Blakset, som også delte ut prisen for årets unge spiller til midtbaneeleganten Hannah Moen Skasberg.

-Hannah er en spiller som det alltid går an å stole på. Hun har vært stabilt god gjennom hele sesongen, og kanskje vår aller beste spiller i høst.

-Jeg synes det var veldig overraskende og hyggelig å motta den prisen. Jeg gleder meg veldig til en ny sesong med KIL, sa en glad Hannah Moen Skasberg.

Også toppscorer Griffin var lykkelig over prisen hun fikk.

-Det er selvfølgelig veldig stas å kunne motta prisen for årets toppscorer. Jeg har lagvenninnene mine å takke for at jeg mottar prisen, for de har denne sesongen vært ekstremt gode til å spille meg god foran mål. Så tusen takk, jenter, sa toppscorer Griffin.

 

Marie-Claire Hirwa Sebazungu er «årets spiller»

Marie-Claire Hirwa Sebazungu noterte seg for hele 20 målpoeng i løpet av sesongen, og vant den prestisjetunge prisen årets spiller.

-Marie Claire har bidratt veldig bra både på trening og under kampene. Hennes egne prestasjoner har vært svært gode, og hun er også flink til å dra med seg lagvenninnene. Marie-Claire er en veldig viktig spiller for oss, roste trener Rune Skasberg.

-Det var veldig hyggelig å få denne prisen. I hvert fall når alle på laget har lagt ned en så stor innsatt gjennom hele sesongen. Jeg er utrolig stolt som får lov til å spille og trene med disse jentene. Vi får ut det gode av hverandre og presterer best sammen som et lag, strålte prisvinneren.

 

Ingeborg Løvli er spillernes spiller

Rune Skasberg delte også ut prisen for «spillernes spiller». Før han røpet navnet på prisvinneren, sa han at denne prisen går til en som ikke bare er veldig god på banen, men som også er godt likt av lagvenninnene. Det var den solide sisteskansen Ingeborg Løvli som stakk av med prisen.

-Det å få prisen spillernes spiller er noe som betyr veldig mye for meg. Jeg kom tilbake til KIL i januar, og var veldig spent før min andre periode i klubben. Jeg ønsker å takke jentene for måten de tok meg inn i spillergruppa på. Sammen har vi hatt mange gode opplevelser både på og utenfor banen. Som en av de eldste på laget har jentene har latt meg dele av min erfaring. Det er fint å vite at de har satt pris på rollen jeg har tatt innad i laget. Denne prisen henger høyt, og jeg gleder meg til å møte jentene på nyåret, sa Ingeborg Løvli.