Seier mot Frigg for KIL

Krigeseier i kronekampen

De fikk en billig straffe imot og måtte spille det siste kvarteret med ti damer, men KIL Kvinner klarte likevel å krige seg til 2-1 seier og årets første trepoenger da Frigg kom på besøk til kronekamp på Gjemselund den kalde og regnfulle andre søndagen i juni.

Tale Buvarp

Kaptein Tale Buvarp svært fornøyd med seier og tre poeng.

-Det ble litt hektisk på slutten da vi fikk en spiller utvist, men vi klarte å stå imot. Det var kjempegøy å spille med så mange tilskuere og så mye støtte fra tribunen. Jeg synes vi har klart å løfte oss etter en tung start på sesongen, og jeg synes vi vinner fortjent i dag, sa lagkaptein Tale Buvarp etter kampen.

Kontant mål

Kampen startet jevnt og fartsfylt med høyt press fra begge lag. Etter 20 minutter klarte KIL Kvinner å legge press på gjestene fra hovedstaden, og Amalie Garsjø Brunes var millimetre fra å få pannebrasken på et nydelig innlegg fra Ingrid Hellerud Ihlebekk. Minuttet senere fikk hjemmelaget hjørnespark. Frigg klarte ikke å klarere, og etter litt fram og tilbake i boksen, kunne Aurora Skjelbreid Ellingsen banke ballen kontant i mål. Flere scoringer kom det ikke i første omgang.

Rødt kort og straffe

Hjemmelaget åpnet forrykende etter pause, og allerede etter seks minutter ble Hannah Moen Skasberg lagt i bakken i farlig posisjon rett utenfor 16-meteren. Ingrid Hellerud Ihlebekk tok frisparket som keeperen til Frigg ikke klarte å holde. Amalie Garsjø Brunes var raskt framme på returen, og stanget inn 2-0 fra kort hold.

Hjemmelaget så ut til å ha full kontroll på kampen, men etter 76 minutter fikk Aurora Skjelbreid Ellingsen direkte rødt kort da hun felte en Friggspiller som var alene gjennom. Det påfølgende frisparket gikk langt over mål.

Minuttet senere fikk Frigg et straffespark som ingen av de 787 (!) tilskuerne skjønte noe som helst av. 2-1.

Med 10 spillere på banen ble resten av kampen en kraftanstrengelse for hjemmelaget, men oppofrende forsvarsspill og en meget god målvakt Moa Louise Anderssen sørget for å holde målet rent. 2-1 og en svært etterlengtet seier for KIL Kvinner.

Les hva Mitt Kongsvinger og Glåmdalen skrev om kampen ved å klikke på lenkene under.