Bilder fra fotballens dag

Bare smil på fotballens festdag

Det var mange smil å se på Gjemselund under fotballens festdag søndag 9. juni. Det aller største tilhørte KIL-sjefen selv, Morten Aasvangen. Flere hundre barn og voksne trosset regnbygene og det kalde juniværet, og under kronekampen til KIL Kvinner ble det talt opp hele 787 tilskuere på tribunen. Det ga 237.000 kjærkomne kroner i klubbkassa.

 

-Vi var jo veldig spent, for det har vørt litt ustabilt vær og det er mye annet som skjer i dag. Så det tatt i betraktning er vi strålende fornøyde med tilskuerantallet vi hadde inn her i dag, sa Morten Aasvangen til Glåmdalen etter kampen.

Det er viktig. De pengene går til satsingen rundt kvinnefotballen. Skal vi forsøke å bygge det videre, så trenger vi et økonomisk fundament som det her er et viktig bidrag til. Det koster penger å reise Norge rundt og spille fotball.

 

Det beste med fotballen

Hele 11 lag hadde meldt seg på til barnefotballturneringen som innledet festdagen. Egentlig skulle det vært enda flere, men noen måtte melde forfall ettersom det foregikk flere arrangementer andre steder. Fotballgleden var det ingenting å si på, og det vanket premier til alle som deltok.

-Det er utrolig gøy å se barna ha det gøy på banen. Dette er det beste med fotballen, smilte KIL-sjefen.

Flere av sponsorene til KIL hadde rigget seg til med boder denne søndagen, og det var massevis av tilbud for både små og store. Den lengste køen fant vi hos KIWI der barna fikk en praktisk bag med badeball og yatzy i tillegg til gratis frukt og smoothie. Populær var også lykkehjulet til Sport1 der man kunne vinne drikkeflaske, buff og bli med i trekningen av fruktkurv og treningssko. Publikum kunne også beundre flotte biler fra Bilia, Sulland og Kongsvinger Bilsenter AS. Sistnevnte hadde bemannet utstillingen sin.

-Det er viktig for oss å være til stede der vi kan møte folk. Her er det jo masse mennesker og skikkelig stemning, smilte Stig Strømstad og Mona Sagen.

 

Seier i kronekampen

Festdagen ble avrundet med kvinnenes kronekamp. Det ble en høydramatisk batalje mot hovedstadslaget Frigg der KIL Kvinner til slutt trakk det lengste strået. Til tross for at de fikk en svært omdiskutert straffe mot og måtte spille det siste kvarteret med en kvinne mindre, klarte Kongsvingers beste fotballdamer å krige seg til en velfortjent 2-1 seier foran et høylydt og entusiastisk publikum.

-En perfekt avslutning på en storartet dag, smilte KIL-sjefen.

Previous slide
Next slide

Disse støttet KIL Kvinner i årets kronekamp

Guru Utvikling AS
Gunnar Holth Grusforretning
NTG Kongsvinger AS
AX Bygg As
Aktiv Bemanning Norge
Aluminiumsbearbeiding AS
Mobile Kongsvinger
Byen Vår
Bygde Elektrikeren AS
Mapei
Eurospar Skarnes
Beem Industri & Eiendom AS
Nemus Kongsvinger
Sikkerbane AS
Kongsvinger Bilsenter
Aasum Bil AS
Toyota Sulland Kongsvinger
VD Vindu & Dørmontasje AS
Vinger Flis & Bad AS
Regnskapsforum AS
Skonnord Consulting
Elcare Nordic AS
Norske Backer AS
Melby Maskin
Rimfeldt Eiendom
Klubben
Veflen Entreprenør
Bjørn Magne Eriksen
Kiwi
Sparebank 1 Østlandet
Ole Martin Foss
Mitt Kongsvinger
OBOS
Kongsvinger & Smedtorp Trafikkskole AS
Kongsvinger Supporterklubb
Tiur’n Konsulenttjenester
Jens Dahl
KOBBL
Hafslund Eco
Emmto
Vinger Hotell
Parkett & Interiør
BDO Kongsvinger
Sportica
Rolv Snare AS
Rogne Industriteknikk AS
Ivar Holth Transport
Eskoleia
XL Bygg
Zynkron
Line og Øystein Løvli
KIL Toppfotball
Flisa Trykkeri
Fysio Syd
Martin Ellingsen
Haget Snekkerbedrift
Previous slide
Next slide