Bilde av Tale Buvarp og Rune Skasberg

KIL-fest i årets første treningskamp

Formasjonene satt, spillet gikk hurtig i lengderetningen, og ballen fant veien til nettmaskene. I alle fall i store deler av kampen. Gjestene fra Eda IL var sjanseløse og ble sendt hjem til Sverige med 0-8 i bagasjen da KIL Kvinner inviterte til treningskamp lørdag 24. februar.

-Det var veldig mye bra. Vi har jo mange nye spillere denne sesongen, og det var moro at samspillet satt såpass bra allerede i denne første treningskampen, sa dagens kaptein Tale Buvarp.

Mye som fungerte som det skulle

Spesielt i første omgang var KIL-dominansen nærmest total, og allerede etter tre minutter satt ballen i buret bak den svenske keeperen. Til pause sto det 5-0 i målprotokollen. Mange av målene kom etter lynraskt angrepsspill og flotte kombinasjoner på motstanderens banehalvdel. Hannah Moen Skasberg scoret hattrick i kampen, Aurora Skjelbred Ellingsen noterte seg for to scoringer, mens Ingrid Ihlebekk, Vilde Østensen og Solveig Fosseid scoret en gang hver.

Også trener Rune Skasberg var fornøyd etter kampen, selv om han mener laget fremdeles har mye å gå på. Spesielt er han fornøyd med at hele 17 av spillerne fikk 45 minutter eller mer på banen.

-Det var mye som fungerte som det skulle, men vi har fortsatt en del som må bli bedre. Vi fikk ikke all verdens motstand i dag, selv om EDA er et ok lag som havnet mitt på tabellen i andre divisjon i fjor. Men vi skal møte Røa2 allerede til helgen, så da må vi være forberedt på tøffere motstand.

-Veldig gøy var det også å se mange debutanter på banen i dag. Vilde Aarhus, Maria Holtet, Solveig Fosseid, Julie Skjelseth og Sara Hefte fikk alle sine første minutter på A-laget og klarte seg fint.

Maria Holtet og Vilde Aarhus med journalist etter kampen mot Eda IF
Debutantene Maria Holtet og Vilde Aarhus stiller opp for journalist etter kamp.
Bilde fra da spillerne hilder før kampen Sogndal mot KIL

Tap i saftbygda

Det ble årets første tap i søndagens kamp mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Tre dødballmål imot ble dessverre utslagsgivende. Slurvete start på kampen Våre jenter startet kampen slurvete, og allerede