Seier mot Røa 2 i treningskamp

Fortjent seier i treningskamp mot Røa2

De første 25 minuttene dominerte KIL Kvinner totalt. Resten av kampen ble en jevn, tett og fartsfylt batalje da serierival Røa2 kom på besøk til Gjemselund denne regnfulle og småkalde søndagen 3. mars. Likevel vant hjemmelaget fortjent 3-2 i sesongens andre treningskamp.

-Det var veldig mye bra, og vi vinner fullt fortjent. Selv om det ble en knepen seier til slutt, synes jeg spillet var mye bedre enn i forrige treningskamp. Vi må bli flinkere til å styre kampbildet og lære oss til å være litt mer tålmodige når vi har så kontroll som vi hadde i dag. De to baklengsmålene var kanskje litt unødvendige, men vi scoret tre og kunne gjerne hatt enda flere mål. Alt i alt synes jeg vi er godt i rute før seriestarten, sier trener Rune Skasberg.

2-1 til pause

Et heltent og aggressivt KIL Kvinner slapp omtrent ikke motstanderen over midtstreken i åpningsminuttene av treningskampen mot Røa2, og det tok ikke mer enn tre minutter før Amalie Garsjø Brunes fant veien til nettmaskene etter flott forarbeid av Ingrid Ihlebekk. Mot slutten av første omgang snappet Hannah Moen Skasberg ballen på motstanderens banehalvdel, løp fra hele Røa-forsvaret og plasserte ballen sikkert i mål. 2-1 til pause.

Andre omgang begynte slik den første sluttet med et lite overtak til hjemmelaget, men tett og fartsfylt og med mange dueller på midtbanen. Ingen av lagene klarte å spille seg til de store sjansene, og det tok 30 minutter av omgangen før nykommeren Julie Skjelseth klarte å krige inn 3-1. I sluttminuttene presset Røa2 på for en utligning, og sendte blant annet egen målvakt opp på et hjørnespark. Hjemmelaget holdt imidlertid unna, og kunne til slutt gå av banen med en velfortjent seier 3-2 over laget de skal møte igjen i sesongpremieren 16. april.

Må bli flinkere til å sette sjansene

-Det var bare en treningskamp, men det er moro å vinne likevel. Den første halvdelen av førsteomgangen synes er veldig bra. Da har vi full kontroll bakover og skaper mye i angrep. Så blir vi litt for unøyaktige og slipper Røa inn i kampen. Det blir litt strekk i laget ved noen anledninger og det klarer motstanderen å utnytte, sier lagkaptein Emma Lien Håpnes, som spilte en god kamp i sin for anledningen uvante rolle som midtstopper.

-Vi klarer å spille oss ut bakfra gjennom hele kampen, og det synes jeg var veldig bra. Det er også bra at vi kommer til masse innlegg foran motstanderens mål, men vi må bli flinkere til å sette sjansene våre. Det ble vel en ganske jevn kamp til slutt, men jeg synes likevel vi vinner fortjent. Vi var nærmere en fjerde scoring enn Røa var en utligning.

Bilde fra da spillerne hilder før kampen Sogndal mot KIL

Tap i saftbygda

Det ble årets første tap i søndagens kamp mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Tre dødballmål imot ble dessverre utslagsgivende. Slurvete start på kampen Våre jenter startet kampen slurvete, og allerede