KIL møtte Stabæk på Gjemselund søndag formiddag

Kalddusj i sommervarmen

Seiersvante KIL Kvinner ledet 1-0 etter første omgang på en glovarm Gjemselund, men med to scoringer etter pause sørget Stabekk 2 for en kalddusj i sommervarmen og sesongens første hjemmetap for rødtrøyene.

-Utrolig tungt g veldig ufortjent. Dette er et lag som vi bør og skal slå, sa en svært skuffet og sliten lagkaptein Emma Lien Håpnes rett etter kampen.

Ny Griffin-scoring

Kampen startet forsiktig og kontrollert fra begge lag, men etter drikkepausen midtveis i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over av banespillet. Etter 32 minutter satte Naomi Griffin ballen sikkert i mål fra kort hold etter glimrende forarbeid av Marie-Claire Hirwa Sebazungu. Det var for øvrig sesongens 11. nettkjenning for KIL sin toppscorer.

-Jeg føler at vi har bra kontroll, i hvert fall i andre halvdel av første omgang. Vi slet litt med mellomrommene, men fikk justert oss fint inn og går til pause med en null, sa trener Rune Skasberg til MittKongsvinger.

Snytt for straffe?

Stabekk 2 viste seg som et langt bedre lag enn det tabellposisjonen skulle tilsi, og fikk sin første scoring allerede etter fire minutters spill i andre omgang. 13 minutter senere gikk gjestene opp i ledelsen. Begge skuddene var utagbare for en meget god og sikker målvakt Ingeborg Løvli. Utover i kampen produserte KIL flere store sjanser, og spørsmålet er om hjemmelaget ble snytt for straffespark da Naomi Griffin to ganger ble lagt i bakken i den samme situasjonen etter corner.

En av de som synes det så ut som en klar straffe var midtbanemotoren Hannah Moen Skasberg, som syntes det var ekstra surt å tape mot gamle lagvenninner i Stabekk.

-Det var veldig varmt i dag, og veldig tungt å løpe. Men det var det jo for jentene på det andre laget også, så vi skal ikke skylde på det.