Bilde av keeper Ingeborg Løvli på KIL Kvinner

Gamlekeeperen vender tilbake

Fra 2016 til 2019 voktet Ingeborg Løvli målet til førstedivisjonslaget til KIL Kvinner. Etter tre år i Ull/Kisa er 22-åringen på nytt klar til å holde buret rent for gamleklubben.

 

-Jeg gleder meg veldig. Det blir gøy å spille i en helt ny andre divisjon med høyt nivå og mange gode lag. KIL Kvinner hadde jo en kjempesesong i fjor, og det skal bli gøy å spille sammen med de unge, lovende spillerne, sier Ingeborg Løvli.

Ønsker å kjempe i toppen

Ingeborg Løvli kommer opprinnelig fra Maura i Nannestad kommune, og spilte barnefotball i moderklubben Bjerke IL. Når hun ikke spiller fotball, er hun enten opptatt av studier på Universitetet i Oslo der hun er halvveis til å bli lektor i historie og nordisk språk, vikarjobb på Nannestad ungdomsskole eller som deltidsansatt altmuligdame hos Nannestad Bygdeservice.

-Så lenge jeg synes det er gøy, skal jeg fortsette å spille fotball. Målet er at både jeg og laget kan fortsette å utvikle oss sportslig. Vi ønsker jo å kjempe i toppen. Det er mye mer moro å vinne fotballkamper enn å tape, sier Ingeborg Løvli, som fremholder trenerteamet som en av de viktigste grunnene til at hun valgte å vende tilbake til gamleklubben.

Ikke minst ser hun fram til å få veiledning av sin gamle keepertrener fra U-landslaget, Caroline Knutsen Christensen.

-Hun er en trenerlegende, som jeg fortsatt håper jeg kan lære masse av!

Bilde av keeper Ingeborg Løvli og trener Rune Skasberg på KIL Kvinner

Fornøyd trener

Det var en fornøyd trener vi møtte etter trening i Kongsvingerhallen.

-Ingeborg er til tross for sin unge alder en rutinert keeper. Vi har flere dyktige unge keepere i klubben som vil lære mye av Ingeborg, skryter trener Rune Skasberg.

-Som keeper er Ingeborg meget god som igangsetter med beina, og vil tilføre oss mye eget spill. I tillegg er hun reaksjonssterk og god 1 mot 1. Det blir gøy å se Ingeborg i KIL-drakta denne sesongen! 

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?