bildet viser Emma Lien Håpnes

Emma Lien Håpnes gir alt for laget

Når Emma Lien Håpnes ikke spiller fotball, studerer hun barnevern på Oslo Met og jobber i barnehage ved siden av. På fritiden er hun trener for Kil J12. I en alder av 23 år er hun veteranen i damelaget til KIL.

 

-Jeg har spilt for KIL siden jeg startet med fotball i 2004, bortsett fra to halve sesonger i USA og Gimletroll. Jeg har vært en del av damelaget til Kongsvinger siden 2014. Det er en stor glede å spille for Kil. Det er noe jeg er veldig stolt av, med tanke på at jeg har vokst opp i byen selv, sier midtbanespilleren, som hevder at hun ikke har store ambisjoner for sin egen karriere.

– Jeg vil fortsette å spille så lenge jeg synes det er gøy og får tid til det.

 

Har gått gradene

Emma Lien Håpnes har gått gradene i Kongsvinger. Hun ble tatt opp på damelaget til Kongsvinger da hun var 15 år, og der hun hun vært siden. Minus noen avbrekk.

-I 2018 ville jeg prøve noe nytt, og valgte å flytte til USA for å spille collegefotball, men flyttet tilbake Norge sommeren 2019. Da ble jeg spillende trener for Kristiansandklubben Gimletroll. Etter 2019 sesongen valgte jeg å flytte hjem igjen til østlandet, og jeg har spilt på Kongsvinger siden. Fotballkarrieren har vært preget av noen skader, menisk i 2015 og en ankelskade i 2021.

 

Farlig skuddfot

Ifølge medspillerne er Emma Lien Håpnes en veldig inkluderende spiller som bryr seg om hvordan alle på laget har det. De hevder at hun er en veldig trygg midtbanespiller som setter krav til medspillerne sine, er hardtarbeidende og alltid gir alt for laget. Hun har også en farlig skuddfot. 

-Denne sesongen er ekstra viktig for oss, da kun de fem øverste lagene i avdelingen beholder plassen i andre divisjon. Ambisjonene er å være topp fem i årets sesong, for å beholde plassen, men også å utvikle oss som lag.

bildet viser Emma Lien Håpnes

Ønsker du å bli en del av vårt team som støttespiller?