bildet viser Hedda Ruud

Hedda Solberg Ruud med det gode venstrebenet

Hedda Solberg Ruud har akkurat dimittert fra 18 måneders tjeneste i Forsvaret, der hun tjenestegjorde som militærpoliti. Nå synes 20 -åringen fra Austmarka at det er deilig å være tilbake på fotballbanen.

 

-Jeg begynte å spille for KIL da jeg var 13 år, ble tatt ut i A-lagstroppen i 2019, men debuterte først i med B-laget i andre divisjon som 15-åring. Den kampen husker jeg faktisk veldig godt. Vi vant 2-1 mot Lyn. Jeg var involvert i begge målene.

-Etter det begynte jeg å satse litt ekstra på fotball og gikk på toppidrett på idrettslinja på Øvrebyen videregående skole.

 

Vil ha det gøy med resten av jentene

Hedda Solberg Ruud er angrepsspiller, og liker seg spesielt på venstrekanten. Lagvenninnene beskriver henne som en rask kantspiller som er god til å dra av både en og to spillere. De mener at hun har et skummelt venstrebein som gjør henne målfarlig, og at det alltid er god stemning rundt Hedda.

-Å spille for KIL har alltid vært veldig morsomt. Vi har et veldig godt miljø, og treningene blir aldri kjedelige. Jeg har troen på at damelaget kan prestere godt nok til å holde oss i andre divisjon, om det ikke blir opprykk. Mine ambisjoner er å være med å støtte laget på best mulig måte og det gøy med resten av jentene.

bildet viser Hedda Ruud

Ønsker du å bli en del av vårt team som støttespiller?