bildet viser Gina

Den trygge midtstopperen Gina Lein Kjølgård

-Jeg er veldig glad for å spille for KIL, fordi jeg får utviklet meg. Det er samarbeid mellom klubb og skole, noe som gjør hverdagen lettere. Det er veldig gøy å bo i en så fotballinteressert by.

 

Det sier 18 år gamle Gina Lein Kjølgård, som flyttet fra Lillehammer til Kongsvinger for snart to år siden for å spille fotball og ta videregående skole på Norges Toppidrettsgymnas.

– Jeg begynte å spille for KIL Kvinner høsten 2020, og har fått lov til å være med i A-lagstroppen hele veien. Ambisjonene for sesongen er å gjennomføre godt, og beholde plassen vår i andre divisjon.

 

Behersker både raske og balltekniske spisser

Gina Lein Kjølgård startet å spille fotball for LFK (Lillehammer Fotballklubb) da hun var fem år gammel. Tre år senere begynte hun å spille for jenteklubben i Lillehammer, LKFK.

-Jeg var i Lillehammer Kvinnefotballklubb i åtte år, før jeg valgte å flytte til Kongsvinger for å satse fullt på fotball. I løpet av årene har jeg også vært innom sone- og kretslag, sier Gina Lein Kjølgård, som beskrives som en trygg midtstopper med god teknikk. Ifølge lagvenninnene er hun særlig god en mot en, både defensivt og offensivt. Som stopper klarer hun å beherske både raske og balltekniske spisser. I tillegg er hun alltid snill mot alle, og har ofte en god vits på lager. 

-Mine ambisjoner innenfor fotballen er å spille i Toppserien, som er øverste nivå i Norge for kvinner.

bildet viser Gina Lein Kjølgård

Ønsker du å bli en del av vårt team som støttespiller?