Bilde av Gina Lein Kjølgård

Den iskalde straffeskytteren Gina Lein Kjølgård

-Vi har et ungt, ambisiøst og hardtarbeidende lag. Det beste med å spille på damelaget til KIL er at vi er en veldig bra gjeng som spiller mye bra fotball sammen. Det er også godt samarbeid mellom klubb og skole, noe som gjør hverdagen lettere. Jeg tror vi kan skape veldig bra resultater denne sesongen, og jeg har stor tro på at vi klarer å ta med oss det gode grunnspillet vi opparbeidet oss i fjor inn i den nye andre divisjon. 

 

Det sier den 19 år gamle midtstopperen Gina Lein Kjølgård, som kommer fra Lillehammer, men har bodd i Kongsvinger i snart tre år. Hun går nå siste året på NTG.

-Når jeg ikke spiller fotball, jobber jeg med skole og bruker tid med venner. Jeg drar også ofte hjem i frihelger for å møte familie og venner på Lillehammer, sier den talentfulle midtstopperen, som håper å bidra med trygghet i opparbeiding av spillet i årets sesong.

-Dessuten ønsker jeg å bidra med godt humør i gruppa!

 

Ambisjoner om toppseriespill

Gina Lein Kjølgård har ambisjoner om å «komme meg inn i en toppserieklubb og spille på øverste nivå i Norge», som hun sier.

-Jeg startet å spille fotball for Lillehammer Fotballklubb da jeg var fem år gammel. Tre år senere begynte jeg å spille for jenteklubben i Lillehammer. Jeg var i Lillehammer Kvinnefotballklubb i åtte år, før jeg valgte å flytte til Kongsvinger og starte på NTG for å satse fullt på fotball. I løpet av årene har jeg vært innom både sone- og kretslag. Jeg begynte å spille for KIL Damer høsten 2020, og har siden den gang vært i A-lagstroppen, sier Gina Lein Kjølgård, som tror hennes beste egenskaper som fotballspiller er at hun er rolig med ball, kan ta av press og har duellstyrke. 

bildet viser Gina Lein Kjølgård

Grueblod i årene

-Gina er en svært dyktig ballspiller. Hun er god til å sette i gang angrep og er iskald fra straffemerket. Dessuten har hun Grueblod i årene siden moren er fra Grinder, sier trener Rune Skasberg.