KIL jubler etter scoring

Sen scoring reddet dagen

Med et knallhardt skudd i vinkelen fra 16 meters hold sørget Naomi Griffin for 2-1 og en høyst fortjent hjemmeseier da KIL Kvinner tok imot Lyn 2 på Gjemselund søndag 21. mai. Kampen kunne lett vært punktert allerede i første omgang.

-Det var utrolig deilig å se den ballen i mål. Jeg synes det var veldig fortjent at vi vant. De hadde to sjanser i kampen, og scoret på den ene, så da var det bare å stå på det vi kunne, sa en lettet og fornøyd toppscorer etter kampen.

Burde vært mer enn 1-0 til pause

Hjemmelaget dominerte banespillet fullstendig i første omgang, og kampen var bare seks minutter gammel da Marie-Claire Hirwa Sebazungu kunne sette inn den første scoringen fra kort hold etter et solid forarbeid fra toppscorer Griffin. De rødkledte møtte mostanderne med høyt og presist press, og laget fra hovedstaden spilte seg til en sjanse i omgangen, men da sto en god og opplagt KIL-keeper Ingeborg Løvli i veien. På den andre siden av banen hadde både de to målscorerne, Hannah Moen Skasberg og Julie Ekre gode avslutninger. Det både kunne og burde stått mer enn 1-0 til pause.

Stadig stigende formkurve

Det var et mer offensivt Lyn 2 som kom på banen i andre omgang, og særlig i begynnelsen av omgangen klarte hovedstadslaget flere ganger å spille av det høye presset til KIL-damene. KIL-keeper Løvli var sjanseløs på utligningen som kom allerede etter 53 minutter. Men KIL fortsatte å skape sjanser, og de drøyt hundre hjemmesupporterne syntes var veldig fortjent da Naomi Griffin satte inn den avgjørende scoringen etter 77 minutters spill.

Med sitt syvende mål for sesongen holder Naomi Griffin stand øverst på toppscorerstatistikken i avdelingen, og KIL Kvinner klatrer til fjerdeplass på tabellen etter seks serierunder. Laget er ubeseiret på hjemmebane, og har bare fire poeng opp til Odd som topper tabellen. Nå venter to bortekamper mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Nanset, som begge bør være overkommelig motstand for et KIL Kvinner som viser stadig stigende formkurve.