Lagene på vei ut til kamp

Tilbake på vinnersporet

På en kald høstdag var KIL Kvinner tilbake på vinnersporet og gjestene fra Sarpsborg ble sendt hjem med 1-4 i bagasjen. Hjemmelaget slo raskt tilbake etter forrige ukes tap mot Lyn og ser oppover på tabellen når tre kamper gjenstår av sesongen.

Uryddig 1. omgang

Med et hjemmelag som er vant med å kontrollere kampene med mye ball så ble kampens første omgang noe uryddig med mange balltap for begge lag. Gjestene tok ledelsen etter et godt plassert skudd av Julia Charlotte Tveter Arnesen.

Med baklengsmålet virket det som om hjemmelaget våknet, og gradvis tok de mer og mer over både banespill og produksjon av målsjanser.

Naomi Griffin headet inn KIL sitt første mål på corner, og Gina Lein Kjølgård scoret frekt fra spiss vinkel etter en annen corner. Dermed ledelse 2-1 til pause.

Bedre struktur i 2. omgang

Gjestene fra Sarpsborg har hatt en tung sesong, og lørdagens tap sendte laget enda et steg nærmere nedrykk. Dog har laget kjempet jevnt med de fleste lagene i høst, og på lørdag var de så absolutt med i kampen frem til Hannah Moen Skasberg sendte KIL opp i 3-1. Derfra og ut kampen scoret Ingrid Ihlebekk etter en ny corner, og seieren var aldri truet.

-Vi var ikke veldig fornøyd med prestasjonen i 1. omgang, men jeg er stolt over evnen laget har til å slå tilbake selv når spillet ikke sitter som vi ønsker. I 2. omgang viser vi oss fra en bedre side, og burde sikkert scoret flere mål enn de fire vi gjorde. Men alt i alt en solid prestasjon oppsummerte trener Rune Skasberg etter kampen.

Sosialt med KIL J12 etter kampen

Etter kampen ble det sosialt samvær med KIL J12. Her ble det presentert at Aktiv Bemanning er med på nye tre år som samarbeidspartner for KIL Fotball & KIL Kvinner.

Daglig leder i Aktiv Bemanning og trener for KIL J12, Even Haug, påpekte viktigheten av å ha et topplag på jentesiden som lokale jenter kan se opp til. Dette gir motivasjon for å holde på lengst mulig for dagens jentespillere ifølge den lokale næringslivslederen og fotballtreneren.

Klubben overrakte Aktiv Bemanning en signert drakt fra KIL Kvinner som et symbol på støtten.

Deretter ble det servert pizza og jentene fra KIL Kvinner gjennomførte en quiz som skapte god stemning og forhåpentligvis nye bekjentskaper mellom spillerne fra de to KIL-lagene.

Les hva Mitt Kongsvinger skrev om kampen ved å klikke her.