Bilde fra kampen KIL mot Frigg

Tidlig cupexit

Det ble bare nesten da KIL Kvinner tok imot Frigg i første runde i NM. Til tross for en tidlig ledelse, ble det et surt 1-2 tap mot serierivalen fra hovedstaden.

Matchen begynte friskt for hjemmelaget. Det hadde enda ikke gått tre minutter før Vilde Krostine Aarhus kunne sette inn kampens første (og KILs eneste) mål etter et godt angrep. Men i de resterende drøye 40 minuttene ble de rødkledte løpt overende av et aggressivt og spillesugent motstanderlag. Utligningen kom etter et klønete, men korrekt idømt straffespark, og allerede etter 17 minutter stanget Frigg inn ledermålet etter hjørnespark.

-Det var litt trykket stemning i garderoben i pausen. Jentene fikk en liten aha-opplevelse. Vi var rett og slett ikke med på notene i første omgang, sa trener Rune Skasberg etter kampen.

Revansje i serien

Mot slutten av første omgang kom langtidsskadde Marie-Claire Hirwa Sebazungu på banen, og midtveis i andre omgang ble også Hannah Moen Skasberg byttet inn. Det satte fart på hjemmelaget. KIL Kvinner var klart best gjennom hele omgangen, og spesielt de siste 20 minuttene spilte laget seg til flere store sjanser.

–Vi får sette første omgang på kontoen for læring. Det er alltid surt å tape fotballkamper, men andre omgang var relativt bra. I sum synes jeg forestillingen var okey minus, oppsummerte Rune Skasberg.