Bilde fra da spillerne hilser før kampen Sogndal mot KIL

Tap i saftbygda

Det ble årets første tap i søndagens kamp mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Tre dødballmål imot ble dessverre utslagsgivende.

Slurvete start på kampen

Våre jenter startet kampen slurvete, og allerede etter noen sekunder er Sogndal igjennom og får avsluttet innenfor vår 16-meter. Hjemmelaget var mer aggressive i kampens første kvarter og det var flere ganger farlig foran Juliette Skonnord i KIL-målet.

Halvveis ut i omgangen får KIL bedre kontroll og truer også Sogndal ved noen anledninger. Typisk nok er det når KIL har mer kontroll at hjemmelaget scorer. En corner ender opp med en fantastisk avslutning på hel volley.

Omgangen ut er jevnspilt, og gjestene øyner gode muligheter foran andre omgang.

Opp og nedtur i andre omgang

KIL-jentene åpner best i andre omgang, og etter noen minutter blir Julie Skjelseth lagt i bakken innenfor vertenes 16-meter. Straffe.

Ingrid Ihlebekk er sikker fra elleve meter og dermed er vi a jour.

Der og da så det lyst ut for de rødkledte som var det beste laget på det tidspunktet.

Dessverre får hjemmelaget en ny corner, og etter litt frem og tilbake ligger ballen i nettet igjen.

Derfra og ut blir det en noe rotete kamp, og selv om Amalie Brunes viser sine avslutteregenskaper blir målet kun et trøstemål. KIL taper 4-2.

Til Mitt Kongsvinger blir trener Rune Skasberg sitert på følgende rett etter kampslutt:

– Jeg synes vi presterer dårlig jevnt over, men likevel er vi lenge med i kampen. Når vi utlikner til 1-1 har vi også litt momentum i matchen, men vi slipper dessverre inn på dødball i første omgang og vi slipper inn to på det samme i andre omgang. Sogndal har fire cornere og scorer på tre av dem. Vi klarer dessverre ikke å stille opp inne i boksen og når man slipper inn så lett så blir det tungt og vanskelig å vinne fotballkamper, sier Skasberg.

Kaptein Tale Buvarp oppsummerer kampen:

-Vi var forberedt på at Sogndal ville komme i et høyt og aggressivt press. Likevel er vi slurvete og litt bakpå fra start. Jeg syns vi slipper de litt for lett inn på oss, og i tillegg bommer vi på det som egentlig skal være enkelt. Samtidig løfter vi oss i perioder og er best. Vi har noen gode kombinasjoner, og kommer oss inn mot Songdal sitt mål, men det holder dessverre ikke helt inn. Når vi ikke klarer å holde nivået oppe, slipper vi Sogndal enklere og enklere inn mot vårt mål. De scorer 3 mål på dødball, fordi vi ikke er aggressive og tøffe nok. Alt i alt, kjipt å dra så langt for å tape, men vi var ikke gode nok i dag.