bildet viser Frida i spill

-Takk for innsatsen, jenter!

Etter jubelsesongen i fjor, har flere av spillerne takket for seg i denne omgang til det suksessrike damelaget til KIL. Frida Grønhella skal fortsette karrieren i Molde, Amanda Lysø studerer, mens Victoria Møller, Ingrid Ihlebek og Julie Eriksen skal ta fotballpause i Forsvaret.

 

-Vi takker jentene for innsatsen, og ønsker alle sammen lykke til videre både på og utenfor fotballbanen. De kommer til å bli savnet, og er hjertelig velkomne tilbake hvis anledningen skulle by seg, sier trener Rune Skasberg.

 

bildet viser Frida Grønhella

Frida Grønhella begynte fotballkarrieren på Eidskog.

-Der spilte jeg fra jeg var fem år til jeg ble 14, 15. Jeg spilte også en sesong på kretslaget til Indre østland i 2017.  I 2018 gikk jeg til KIL, og her har jeg vært siden. Jeg spilte mine første kamper med A-laget høsten 2019 og var en del av troppen i 2020, sier Frida Stangnes Grønhella, som med 20 nettkjenninger ble lagets toppscorer i fjorårssesongen.

bildet viser Victoria

Victoria Møller er født og oppvokst i Kongsvinger, og har spilt for klubben i sitt hjerte «hele livet», som hun sier.

-Jeg ble tatt opp på j17 laget da jeg var 15 år, og ikke så lenge etter det ble jeg også tatt opp på andrelaget til damene som spilte i tredje divisjon. Da jeg var 16 år ble jeg tatt opp i A-lagstroppen. Jeg hadde en ankelskade i 2018 som førte til en operasjon og omtrent åtte måneder fravær fra fotballen. Jeg var også en del av kretslaget i Indre Østland fra 2016 og frem til den siste samlingen i 2019, sier Victoria Møller.

bildet viser Julie Eriksen

Julie Eriksen har vært i A-lagsstallen til KIL Damer siden sommeren 2021.

-Jeg har spilt fotball litt av og på frem til jeg var 14 år. Da bestemte jeg meg for å ha fotball som hovedidrett. Jeg har for det meste spilt med guttene i Austmarka før jeg byttet klubb til Eidskog i 2016. Der spilte jeg et par sesonger før jeg bestemte meg for å satse fotball og byttet klubb til Kongsvinger i 2018. I mellomtiden var jeg på sonelaget og en tur innom kretslaget. Siden jeg kom til Kongsvinger har jeg vært innom j15, j17 og D3, forteller Julie Eriksen.

bildet viser Ingrid Hellerud Ihlebekk

Fotballkarrieren til Ingrid Hellerud Ihlebek begynte i Sørumsand IF. Her spilte hun for jenter-03 og senere for guttelaget i samme alder i tillegg til damelaget.

-Jeg spilte også på kretslaget til Akershus som ung. Her sluttet jeg en sesong for å spille på Sørumsand g14, samme alder som meg selv, men kom tilbake til kretslaget siste året der. I 2019, da jeg var 16, flyttet jeg til Kongsvinger og byttet klubb til KIL. Jeg begynte på andrelaget, men ble flyttet opp til A-laget i januar 2020 etter et halvt år i klubben, sier Ingrid Hellerud Ihlebek.

bildet viser Amanda Lysø

Amanda Lysø er ekte Kongsvingerjente og har spilt alle sine år i KIL.

-Det er stort potensiale og en talentfull spillergruppe i KIL Kvinner. Det er en fryd å spille på KIL. Flinke lagvenninner, gode trenere og fantastisk samhold. KIL er en god arena for spillerutvikling, vennskap og moro. For min egen del ønsker jeg å komme lengst mulig. Prøve å nå lengst mulig i fotballen og nå mitt fulle potensiale.

Oppkjøringen i full gang

Forøvrig kan vi melde om gode økter hos KIL Kvinner i januar.

-Januar er en måned hvor formålet er hovedsaklig å få satt en A-stall, samt få i gang hoder og bein etter en liten fotballferie. Med det jeg har sett så langt ser det lovende ut for sesongen 2023, avslutter trener Rune Skasberg.

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?