bildet viser Bilder fra kronekampen 2022

Ser lyst på høsten

Med knappe to uker igjen til den første august-kampen i Fredrikstad, er Kongsvingerdamene godt i gang med oppkjøringen etter sommerpausen. Laget tok ferie på tredjeplass med godt heng på toppen og solid avstand nedover på tabellen. Lagkaptein Emma Lien Håpnes og trener Rune Skasberg ser begge lyst på høstsesongen.

 

-Det var godt å komme i gang igjen. Jentene har gjort en god jobb med å holde formen ved like gjennom sommeren, og det er stor stemning både på banen og i garderoben, sier lagkaptein Håpnes, som ikke er i tvil om at laget hennes kommer til bite minst like godt fra seg som det gjorde i vårsesongen.

-Det er ingen grunn til at vi ikke skulle gjøre det bra også utover høsten. Vi har mistet noen gode spillere, men stammen i laget er intakt, og vi kommer også til å forsterke troppen ytterligere om noen uker. Vi får telle opp når sesongen er over, sier trener Skasberg.

 

Ligger veldig godt an

Med en kamp mindre spilt enn de nærmeste tabellnaboene, har KIL damer hatt sommerferie på en knallsterk tredjeplass på tabellen, bare to poeng bak VIF 2 og fire bak seriefavoritten Fart. Laget ligger hele åtte poeng foran neste lag på tabellen, Sarpsborg 08, og ned til Storhamar på den utsatte femteplassen skiller det hele ni poeng.

Verken hovedtrener eller lagkaptein ønsker å snakke alt for høyt om noe opprykk, selv om begge vedgår at det absolutt er innen rekkevidde.

-Ingen ting er umulig. Men selv om vi skulle klare å vinne serien, vi det i så fall bli flere runder med kvalikk ettersom seriestrukturen skal forandres totalt fra neste sesong. Men målet vårt har hele tiden vært å holde oss blant de fire beste slik at vi er sikret plass i andre divisjon også til neste år. I forhold til den målsettingen ligger vi veldig godt an, sier Emma Lien Håpnes.

-Vi har åtte poeng å gå på med en kamp mindre spilt. Vi skal gjøre mye galt hvis vi ikke skal klare å holde oss i divisjonen, istemmer Rune Skasberg.

Ønsker du å bidra til økt satsing på jentene i Kongsvingerregionen?