bildet viser KIL vs Ottestad

Ny brakseier for KIL-damene

Damelaget fra Ottestad ble sendt hjem fra Kongsvingerhallen med 0-5 i bagasjen tirsdag 30. august, og det kunne lett vært mye, mye mer. KIL-kaptein Emma Lien Håpnes mente matchen var adskillige hakk opp i forhold til de siste kampene.

-Nå fant vi hverandre med pasningene igjen, og vi hadde folk i boksen når innleggene kom. Nå er vi tilbake på det sporet vi var i vårkampene, sier Emma Lien Håpnes.

Terroriserte mostanderlaget

Kongsvingerdamene skapte sjanse på sjanse gjennom hele kampen. Det var bare tilfeldigheter og marginer som gjorde at laget ikke ledet med både ett og to mål før det var spilt fem minutter. Damene fra Ottestad virket nærmest paralyserte, og var knapt overmidtstreken i hele første omgang. Likevel tok det 33 minutter før Kaja Brendengen Rosenlund satte inn sin første scoring etter et nydelig soloraid mot sin gamle klubb.

-Det var så utrolig deilig å se den ballen gå i mål. Det ga både meg og laget enda mer energi og selvtillit, sier ungjenta, som fortsatte å terrorisere motstanderlaget helt til hun ble byttet ut et kvarter før kampslutt.

Det så ut til at ketchup-effekten skulle slå til, for det tok bare tre minutter før Kaja Brendengen Rosenlund satte inn sin andre scoring for kvelden. Men, smått utrolig, ble det med de to scoringene i første omgang.

Tilbake der vi skal være

Ottestad våget seg litt lenger fram på banen i andre omgang. Det skapte store rom for KIL-damene, som fortsatte å produsere den ene kjempesjansen etter den andre.

Etter 60 minutter scoret Gina Lein Kjølgård sikkert fra straffemerket, og femten minutter senere kunne Tale Buvarp sette ballen sikkert i mål fra kort hold. Innbytter Julie Eriksen satte inn kampens siste mål et par minutter før slutt etter et massivt trykk fra KIL-damene.

5 – 0 er et glimrende resultat for damene som med dette klatret til andreplass på tabellen, bare to poeng bak serieleder Fart. Men med litt mer marginer og presisjon kunne det lett blitt adskillig verre for laget fra Ottestad. Vi sluttet å telle kjempesjanser midtveis i første omgang, og etter kampslutt hadde vi notert ikke mindre enn tre stolpetreff. Ingrid Ihlebek traff tverrliggeren på et nydelig frispark da stillingen fremdeles var 0 – 0.

-Dette var en god og solid kamp av oss. Etter et par middels forestillinger fra vår side, føler jeg at vi nå er tilbake der vi skal være, sa en fornøyd trener Rune Skasberg etter kampen.