bildet viser KIL vant mot Raufoss

-Nå går vi for opprykk!

Frida Grønnhella ble tremålsscorer da Kongsvingers damelag banket Raufoss 5 – 0 på hjemmebane lørdag 24. september. Nå tror kaptein Emma Lien Håpnes på opprykk. Med en kamp mer spilt leder laget hennes nå med seks poeng ned til seriefavoritten Fart.

-Dette blir kjempespennende, med en avgjørende kamp mot Fart 2. oktober. Jeg synes vi gjør nok en bra kamp, og nå er det bare en ting å gjøre. Det er å gi alt i de to siste kampene. Da vinner vi serien og er klare for opprykkskvalifiseringen, sa en fornøyd KIL-kaptein etter kampen.

Ren bonus

Trener Rune Skasberg mener det er altfor tidlig å begynne å se på tabellen og snakke om opprykk.

-Det er fortsatt det kjedelige svaret. Vi må ta en kamp av gangen. De har to vanskelige kamper før vi skal møte dem den første søndagen i oktober, men jeg regner likevel at vi er á poeng før det. Vi må trolig vinne den kampen for å nå opprykkskvalikken, men akkurat nå ser det lyst ut. Det blir en ren seriefinale, og det var målet vårt for høsten. Dette er en ren bonus for jentene etter at vi nådde hovedmålet vårt som var å holde oss i annen divisjon. Alt etter det er ren bonus, og bonus liker vi, mener trener Skasberg.

Vinner kontrollert

Kampen mot Raufoss var ikke ett minutt en gang før Emma Lien Håpnes banket et langskudd i tverrliggeren, og ettersom vårens innbyrdes oppgjør endte med 6 -0 seier til KIL, regnet de fleste med at det ville bli enveiskjøring i denne kampen også. Det ble det ikke. Motstanderen møtte hjemmelaget med høyt og intenst press, og tremållsscorer Frida Grønhella syntes det ble en vanskelig kamp.

-Vi vinner 5-0 og vi er selvfølgelig fornøyde med det, men vi får ikke helt til det vi har øvd på med innlegg og den siste tredjedelen, men det blir bedre og bedre utover kampen og vi kommer mer med. Vi vinner kontrollert, så vi får være fornøyde med det, sa hun til MittKongsvinger etter kampen.

Grønnhella-show

Det var Ingrid Ihlebekk som satte inn kampens første scoring med et hodestøt etter et perfekt slått frispark. I sluttsekundene av første omgang satte midtbanesliteren Marie-Claire Hirwa Sebazungu inn den scoringen fra kort hold etter et nydelig forarbeid av Kaia Brendengen Rosenlund.

I andre omgang var det klart for Grønnhella-show.

Seks minutter ut i omgangen stjal hun ballen fra et nølende Raufoss-forsvar og trillet ballen enkelt i mål. 3 – 0. Et kvarter senere snappet hun et tilbakespill til keeper. 4 – 0. Etter 79 minutter møtte hun et innlegg med hodet. 5 – 0. Ekte hattrick på storscoreren fra Skotterud, som nå topper scoringsstatistikken i avdelingen.

-Det er ikke hverdagskost akkurat, lo ungjenta etter kampen.

-Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg scoret tre i samme kamp. Det er i alle fall lenge siden.

Les hva Mitt Kongsvinger skriver om kampen ved å klikke her.