Bilde av utmarsj KIL mot Hamkam

Mye positivt tross knepent tap

Det ble en fartsfylt, intens og tøff batalje da KIL Kvinner tok imot et hardtsatsende og opprykksjagende HamKam til sesongens siste hjemmekamp den første søndagen i november. Spesielt før pause var de rødkledte fullt på høyde med gjestene fra Hamar, men måtte til slutt gå av banen med et knepent 1-2 tap.

-I første omgang synes jeg vi er bedre enn dem. Det var fryktelig surt at vi slapp inn det målet like før pause, sa Hannah Moen Skasberg, som skaffet straffesparket som resulterte i 1-0 ledelse til hjemmelaget, og som også var farlig frempå ved flere anledninger.

Uavgjort til pause

I første omgang så det ut som det var hjemmelaget som hadde mest å spille for. Etter 10 minutter var Hannah Moen Skasberg farlig frempå med en heading som gikk like over, og ni minutter senere ble samme spiller lagt ned i straffefeltet. Gina Lein Kjølgård ekspederte straffen sikkert i mål.

Ledelsen så ut til å stå seg ut omgangen, men ett minutt før pausesignalet glapp det i forsvaret, og en HamKam-spiss klarte å runde en meget god Ingeborg Løvli og sette inn utligningen for gjestene.

-I første omgang synes jeg vi er bedre enn dem. Det var fryktelig surt at vi slapp inn det målet like før pause, sa Hannah Moen Skasberg, som igjen spilte en meget god kamp i sin indreløperrolle.

Spennende helt til slutt

Premissene før kampen var klare: HamKam måtte vinne for å ha en mulighet til å ta igjen tabellener Odd, mens Kongsvingers beste damer fremdeles har en fight med Lillestrøm 2 om fjerdeplassen.

En tidlig scoring i andre omgang etter en corner ga bortelaget litt mer kontroll på banespillet, men KIL Kvinner løftet seg mot slutten av kampen, og spenningen holdt seg helt til dommeren blåste av.

Etter dagens kamper er det klart at HamKam må ta til takke med andre plass, mens KIL Kvinner dårligst blir nummer fem i årets sesong.

– Vi er en av klubbene med lavest budsjett i denne avdelingen her, og da syns jeg vi skal være fornøyde med å havne på øvre halvdel med de forutsetningene som vi har her. Jentene har jobbet knall hardt, og all ære til dem, sa trener Rune Skasberg til MittKongsvinger etter kampen.