Bilde av Juliette Skonnord

Juliette Skonnord er en kommende keeperstjerne

-Juliette Skonnord er en lokal, ung og meget lovende målvakt. En av Norges fremste i sitt kull, og er en kommende keeperstjerne, mener trener Rune Skasberg.

 

-Jeg mener jeg er flink med beina, og jeg er ikke redd for å komme meg ut av målet i en mot en-situasjoner. Men jeg har naturligvis fortsatt mye å lære, sier det 16 år gamle keepertalentet, som går første året på NTG.

-Jeg trives veldig bra med både fotball og skole. Når jeg ikke spiller fotball, liker jeg å høre på musikk. 

 

Sier ikke nei til landslaget

Juliette Skonnord er født i Indonesia, men flyttet til Norge og Granli, da hun var tre år gammel. Hun begynte å spille fotball da hun var ni år.

-Jeg hadde vært interessert i å starte ganske lenge, siden broren min holdt på med det, men jeg begynte først med fotballskole og startet på KIL ikke lenge etter. Jeg begynte relativt tidlig å stå i mål, noe jeg likte. Min første trener hadde selv vært keeper i KIL, og det hjalp sikkert. Det var flere KIL-lag som trengte en keeper, og det var litt gøy å få lov å spille med de eldre. Som målvakt var jeg med i både sone og krets i NFF Indre Østlandet til begynnelsen av 2022. Siden januar 2022 har jeg vært med A-laget til KIL, sier ungjenta, som håper å kunne leve av fotballen etter hvert. Helst med mulighet til å kombinere utdanning og fotball. 

-Jeg håper på en positiv utvikling for kvinnefotball og at KIL kvinner snart blir en del av KIL Toppfotball. Og hvis det kvinnelige landslaget til både Norge og Nederland trenger en keeper, sier jeg ikke nei.

 

Tydelig og positiv kommunikasjon er viktig for en keeper

Juliette Skonnord forteller at hun trives veldig godt på A-laget til KIL Damer, både i forhold til kontakt med spillere og med trenerteamet.

-Vi har fått inn en veldig dyktig keepertrener, som er et bra forbilde for oss alle synes jeg. Laget jobber hardt for hverandre, og alle spillere er veldig dedikerte både på treninger og kamper. Videre gjør vi ofte noe sosialt, som bidrar til et sterkere lag og gjør at vi kommuniserer bedre med hverandre.

-Jeg skal gjøre en innsats og gi 100 prosent på hver trening og kamp. Tydelig og positiv kommunikasjon er viktig for en keeper, og hjelper laget mye også. 

-Målet for kommende sesong er å bli i toppen av vår pulje i andre divisjonen, tenker jeg. Men etter endringer i fjor, blir det en utfordring med mange gode lag. Det blir en del reising når vi skal treffe flere lag i andre deler av Norge denne sesongen, men det liker jeg.

Bilde av Juliette Skonnord