bildet viser Treningskamp Stabæk - KIL

Imponerende lagmoral mot sterk motstand

Det var duket for årets første treningskamp for klubbens beste jenter. Motstander var toppserielaget Stabæk.

Vertene skulle samme dag møte Hønefoss, men pga korona-utbrudd hos gjestene ble det fullt fokus på vårt unge mannskap.

Treningskamp Stabæk - KIL
Fornøyde KIL-jenter etter scoring i 1. omgang. Foto: Emma Håpnes

Forsvarskamp

Inngangen til kampen var at alle skulle spille minimum 30 minutter, og at vi skulle våge å spille vårt spill selv mot en antatt bedre motstander.

Og en bedre motstander møtte vi. Hjemmelaget var gode i gjenvinningsspillet, og vi mistet ballen for ofte i vårt oppbyggende spill. Men selv om vi hadde lite ball ble det sjelden veldig farlig foran vårt mål.

-Jentene gjorde en fantastisk innsats, og selv om vi gjerne skulle sett at vi klarte å beholde ballen mer enn det vi gjorde må vi erkjenne at Stabæk er på et annet nivå enn oss. Men med en enorm lagmoral og ved å sette laget foran seg selv klarte vi å forsvare oss meget godt, sier KILs nye trener Rune Skasberg.

KIL-jentene kjempet tappert mot toppserielaget, Stabæk. Foto: Emma Håpnes

Skapte målsjanser

Alle som så gårsdagens kamp på Nadderud så at det var divisjonsforskjell på lagene, men gledelig nok skapte KIL sjanser selv mot erfarne toppseriejenter.

-Vi noterte tre store målsjanser til oss, og målet til Frida var veldig fortjent. Hun spilte en meget god kamp for oss, skryter Skasberg.

Rett før slutt kommer KIL alene med keeper, men Stabæk sin sisteskanse reddet mesterlig. Dermed endte kampen 1-1 noe jentene i rødt var svært fornøyde med.

Grei og Vind kommende uke

Nå venter ny treningskamp neste lørdag mot Grei, samtidig som vi skal prioritere kvalifiseringskampen mot Vind søndag i Kongsvingerhallen kl 14:00.