God stemning på Gjemselund stadion når KIL Kvinner vant mot Porsanger

Festfotball og firemålsseier

KIL Kvinner vartet opp med lange perioder med festfotball og solid seier 4-0 da Porsanger IL kom på besøk lørdag 10. juni. Hjemmelaget var totalt dominerende i store deler av kampen, og det var smått utrolig at det bare ble fire nettkjenninger i solskinnet på Gjemselund denne ettermiddagen.

Det var tommelen opp fra Rune Skasberg og resten av trenerteamet både under og etter kampen som gjør at KIL Kvinner befester sin posisjon helt i toppskiktet av tabellen.

-Vi gjør nok en bra kamp. De offensive relasjonene sitter godt, og vi slipper til svært lite defensivt. Veldig fornøyd!  sa Rune Skasberg.

Midtbaneshow

Det var midtbaneshow i første omgang. Laget fra nord slapp nesten ikke over midtstreken, og i sin hundrede obligatoriske kamp for Kongsvingers beste kvinner satte kaptein Emma Lien Håpnes opp lagvenninnene gang på gang i farlige situasjoner. Det var imidlertid midtbanekollegene som sørget for scoringene i de første 45 minuttene. Allerede før publikum hadde rukket å sette seg var laget farlig frampå, og etter 18 minutter plasserte Hannah Moen Skasberg et skudd fra 16 meter ved stolperota. Utagbart for keeper. Tomålsscorer Marie-Claire Hirwa Sebazungu ville også være med på målfesten. Med to lekre og iskalde Sebazungu -avslutninger etter 35 og 43 minutter var kampen i realiteten avgjort allerede før dommeren blåste til pause.

Divisjonsforskjell

Andre omgang startet som den første med et massivt press fra Kongsvinger-damene. I lange perioder av omgangen foregikk banespillet inne i boksen til laget fra Lakselv, og det var bare tilfeldigheter og centimetre som gjorde at ballen ikke gikk i mål. Målmaskinen Naomi Griffin jobbet utrettelig gjennom hele kampen, og utgjorde en konstant trussel mot Porsanger. I det 68. minutt tegnet hun seg på scoringslista også i denne kampen. Med en elegant lobb over en sjanseløs keeper fastsatte hun sluttresultatet til 4-0 i en kamp der motstanderlaget bare ved noen få anledninger viste hvorfor de spilte kvalifisering til 1. divisjon så sent som i fjor. Denne ettermiddagen var det divisjonsforskjell mellom KIL Kvinner og Porsanger.