bildet viser Bilder fra kronekampen 2022

Festfotball i kronekampen

Det var langt fra fullsatt, men likevel stor stemning på tribunen da KIL damer rundspilte Fredrikstad i kronekampen 18. juni. Hele 6-0 sto det på måltavla etter festforestillingen. Det er rekord for året på Gjemselund.

-En kjempedag. Masse tilskuere, fantastisk resultat og flott spill. Det kan ikke bli bedre enn det her, konstaterte en strålende fornøyd KIL-leder Morten Aasvangen etter kampen.

-Vi hadde håpet på 500 tilskuere til kronekampen. Det kom 412. Det betyr et solid og sårt tiltrengt tilskudd til klubbkassa.

Topper tabellen

De lekne, raske og offensive KIL-damene dominerte kampen fra avspark til slutt. Særlig i førsteomgang vartet laget opp med lekre kombinasjoner, hurtige gjennomspill og farlige avslutninger. Kaia Rosenlund og Frida Grønhella noterte seg for to lekre scoringer hver, og de offensive løpsmaskinene til KIL var en konstant trussel mot bortelagets forsvar.

I den kraftige medvinden på Gjemselund ble det mindre champagnefotball i andre omgang, men KIL-damene beholdt likevel et solid grep om kampen. Fredrikstads eneste målsjanse kom helt på tampen, da bortelaget fikk frispark i farlig posisjon rett utenfor sekstenmeteren. Keeperdebutant Juliette Lykke Skonnord holdt imidlertid ballen i fast grep.

Da hadde i mellomtiden lagkaptein Emma Lien Håpnes lagt på til 5-0 med et spektakulært langskudd, og Ingrid Hellerud Ihlebekk avsluttet scoringsballet fra kort hold etter en corner i det 83. minutt.

Med sin andre 6-0-seier på fem dager, topper nå KIL damer sin andredivisjonsgruppe med 22 poeng på ni kamper og 33-5 i målforskjell!