Bilde av Amalie Aasvestad

Er Amalie Aasvestad den raskeste spilleren i andre divisjon?

Jeg tror mine beste egenskaper som fotballspiller i hovedsak er farta mi. Jeg spiller kant, og trives best på høyresiden. Jeg kan også ha et godt skudd og er grei med begge bein. 

 

Det sier den 17 år gamle Kongsvingerjenta Amalie Aasvestad, som går i VG2 på idrettsfag på Øvrebyen VGS, og trives veldig godt der.

Trener Rune Skasberg tror Amalie Aasvestad kan være den raskeste spilleren i andre divisjon.

-Amalie er en lokal Kongsvingerjente som har et fantastisk steg og et meget bra skuddbein som sine styrker.

 

Får mestringsfølelse og glede

Amalie Aasvestad begynte å spille fotball i KIL da hun var seks år gammel. Her spilte hun frem til høsten 2021.

-Da byttet jeg klubb til Grue IL, og spilte der resten av sesongen, før jeg gikk tilbake til KIL igjen våren 2022. Jeg har fram til i år spilt på aldersbestemte lag, med bare noen få seniorkamper i tredje divisjon i fjor. Jeg gleder meg derfor veldig til å spille i en nasjonal serie på toppnivå i Norge, som liker å trene styrke eller se på serier når hun ikke er på fotballtrening.

Jeg syns det beste med å spille på damelaget til KIL er felleskapet og samholdet i gruppa, og at vi sammen ønsker å oppnå best mulige resultater. A-laget gir meg også muligheter til å utvikle meg sammen med dyktige medspillere, der jeg i tillegg får mestringsfølelse og glede.

 

Blitt tatt godt imot av lagvenninnene

Amalie Aasvestad synes KIL kvinner har et godt felleskap og en god viljestyrke og innsats.

-Det er et lag som har vært fint å komme inn i. Jeg har blitt godt tatt imot av lagvenninnene, men jeg kjenner samtidig at det blir stilt høyere krav til meg enn det jeg er vandt med fra før. Men det tenker jeg bare er en god motivasjon. Jeg håper å bidra med gode holdninger og et ønske om å lære og bli bedre. Jeg ønsker også å vise god innsats til laget, sier den unge damen, som er «ganske fornøyd med å ha kommet meg på dette nivået», som hun sier.

-Jeg ønsker å spille så lenge jeg syns det er gøy, og har en positiv utvikling. Jeg gleder meg veldig til å se hvordan årets sesong utvikler seg, og hvor gode motstanderne kommer til å være. Vi har gode treninger og det er et godt utgangspunkt for sesongen. Og jeg håper jo så klart vi kan hevde oss i det øvre sjiktet av tabellen. 

Bilde av Amalie Aasvestad